Před Rakouskem vítězně. Zbrojovka zdolala Nitru brankami posil

Před Rakouskem vítězně. Zbrojovka zdolala Nitru brankami posil

N I T R A - Hráči Zbrojovky přece jen do Kaprunu odjedou s lepší náladou. Brno se dokázalo proti Nitře prosadit v obou poločasech, a to zásluhou posil Koného s Kratochvílem. Domácí se dočkali snížení až v úplném závěru a Zbrojovka si tak připisuje první výhru v předsezónní přípravě.

Sestava Zbrojovky proti čerstvě prvoligové Nitře se dle slov Svatopluka Habance již přiblížila té, se kterou brněnský tým vstoupí za dva týdny do nového ročníku ligové soutěže. Nechyběli v ní mimo jiné dva nově podepsaní ofenzivní hráči, Alvin Fortes a Francis Koné. Poprvé v přípravě naskočili také uzdravení Melichárek s Přichystalem.

Brno začalo aktivně a v průběhu první půle svůj tlak stupňovalo. Často u míče byl především Přichystal, který ve 32. minutě také skvostným sprintem od vlastní šestnáctky rozjel první gólovou akci, o jejíž parádní zakončení se postarala nejnovější akvizice Zbrojovky, Francis Koné. Ten si obhodil obránce a ranou na vzdálenější tyč otevřel skóre utkání.

Domácí se snažili ještě před půli na nepříznivý stav reagovat, Ivančíkův gól ale nemohl být uznán pro offside a proti Valentově hlavičce v závěru půle zasáhl pohotově Melichárek.

Pozorná obrana Brna nepouštěla aktivní domácí po poločasové pauze do žádných vyložených šancí, naopak to byla Zbrojovka, kdo podruhé udeřil. Po dobré Polákově příhře zatáhl míč do vápna po levé straně Tomáš Jablonský a Miloš Kratochvíl již podruhé v přípravě potvrdil, že výběr místa a pohotové zakončení jsou jeho silnými stránkami - 0:2. Druhý krásný gól byl na světě.

Po stejné spolupráci Jablonský - Kratochvíl mohlo být pět minut před koncem vedení Zbrojovky již třígólové, to by ovšem druhý jmenovaný nesměl těsně minout Hroššovu bránu. A tak se domácí dočkali v závěrečných sekundách alespoň snížení, když na konečných 1:2 upravil střídající Tata.

Před odjezdem na soustředění se Zbrojovka utká s Nitrou
14.07.2017 | Martin Lísal

Před odjezdem na soustředění se Zbrojovka utká s...

B r n o - Před nedělním odjezdem na soustředění čeká na Zbrojováky ještě jedno přípravné utkání. V...
Trenér Habanec hodnotí utkání v Nitře
14.07.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání v Nitře

B r n o - V posledním přípravném utkání před odjezdem na soustředění zvítězili Zbrojováci v Nitře...