Starší dorost v dramatickém utkání porazil Slavii!

Starší dorost v dramatickém utkání porazil Slavii!

B r n o - Cenné tři body získal ve 2. kole ligy staršího dorostu brněnský tým. Na svém hřišti zdolal Slavii 3:2, přestože dvakrát prohrával. O výhře rozhodl v samém závěru Fojtík.

První velkou šanci měl po půlhodině hry po Pešově centr Sodomka, branku však přestřelil. To hosté byli v první půli produktivnější - Vavrouš si ve vápně zpracoval míč a dobře umístěnou ranou otevřel skóre utkání.

Po změně stran Brno zahájilo hru náporem a následně také zaslouženým vyrovnáním - přesně mířená rána Přichystala se zastavila až v síti.

Pak se zase chvilku snažila Slavia. Batka dokázal překonat Halousku, pohromě zabránil na poslední chvíli Šural, který odkopl míč z branky. V 51. minutě však již obrana Brna neodolala - přesný centr usměrnil hlavou do sítě Broukal. Šťastný střelec byl v tu chvíli na hřišti šest minut.

A radovat se mohl i podruhé, po hodině hry však střílel vedle branky a pak už zase zvedli hlavu domácí. Hezkým průnikem se blýskl Weber, a nezůstalo jen u průniku - celou akci zakončila povedená střela a rázem bylo opět srovnáno.

Slavii mohl v 73. minutě vrátit vedení Nehoda, jeho rána ovšem skončila na břevně. Neujal se ani na druhé straně Přichystal, na jeho střelu Soukup dosáhl.

Nakonec se však Brňané výhry dočkali. Dvě minuty před koncem zakroutil Fojtík přímý kop přesně do branky a rozhodl tak o výhře Zbrojovky 3:2. Ta mohla být i vyšší, ovšem Přichystal v závěru brejk nezakončil přesně.