O dalších posílách jednáme, informuje Kudela

O dalších posílách jednáme, informuje Kudela

Příchod Tomáše Frejlacha není jedinou změnou, kterou dnes vedení klubu ohlásilo. Brno opustila dvojice útočníků Nekuda - Jurdík, jedná se naopak o příchodu dalších dvou hráčů. Zároveň už Zbrojovka zná dva ze tří soupeřů pro soustředění v Turecku.

Hlavní informací, která fanoušky zajímá, je aktuální situace okolo hráčského kádru. Ten dnes posílil Tomáš Frejlach a Zdeněk Kudela přiblížil, že nejspíše nepůjde o jedinou změnu. "Jednáme o příchodu zkušeného útočníka, jméno zatím z pochopitelných důvodů nemohu uvést. Zkušený nezmanená třicet let a více, naopak, jednat by se mělo o perspektivního hráče, který by měl vylepšit útočnou fázi mužstva."

S tou vedení klubu nebylo po podzimu úplně spokojeno, i proto se rozhodlo ukončit spolupráci s dvojicí Milan Jurdík - Petr Nekuda. Ti se vrací z hostování do svých mateřských klubů a po Kaufmanovi jsou tak dalšími hráči, kteří Brno opouští.

Právě Kaufmana by mohl nahradit bosenský stoper a mládežnický reprezentant Muamer Avdič, aktuálně oblékající dres Znojma. Ani okolo něj ale není ještě úplně jasno. "S manažerem i hráčem jsme domluvení, ale hotové to ještě není. Každopádně pokud by tyto tři přestupy vyšly, budeme spokojení," upřesňuje Kudela.

Ten podrobněji okomentoval i první příchod - hostování Tomáše Frejlacha. "Měli jsme o něj zájem už kdysi, když jsem působil jinde. Dostal se do nepříznivé situace, ale věřím, že ve Zbrojovce předvede to, co jej vždycky zdobilo a pomůže nám."

Kudela už zná i jména dvou ze tří soupeřů během přípravy v Turecku. 1. února by se Zbrojovka měla utkat s korejským Pusanem (sedmý tým zdejší ligy, za který nastupuje například australský reprezentant McKay) a 8. února nastoupí proti Györu, aktuálně vedoucímu celku maďarské nejvyšší soutěže, za který hraje i exbrněnský Střeštík. Prostřední zápas by měl být s nejkvalitnějším soupeřem. "Jednat by se mělo o ruský nebo ukrajinský tým," objasňuje.

další články

PREVIEW: V sobotu proti Opavě!
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu proti Opavě!

B r n o - Druhá nejvyšší soutěž si o víkendu odškrtne poslední dubnovou položku v kalendáři....
Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...