Plán akcí Zbrojovky na zimní období 2012/2013

Plán akcí Zbrojovky na zimní období 2012/2013

B R N O - Na středeční tiskové konferenci zazněla i řada čerstvých informací ohledně chystaných projektů. Ty se budou týkat výročí, které na Zbrojovku příští rok čeká – klub oslaví sto let od svého založení.

V duchu oslav se tak bude nést celé jaro roku 2013, vše by mělo vyvrcholit v červnu. Zbrojovka odehraje přátelský zápas se zahraničním soupeřem – jeho jméno je stále v jednání. Nebude to ovšem Atlético Madrid, domluva nakonec ztroskotala na finančních požadavcích soupeře, takže ve hře je Rapid Vídeň, Slovan Bratislava či některý celek Bundesligy. „Německý tým by byl ale zase dražší,“ uvedl k tomuto bodu sportovní manažer klubu Zdeněk Kudela.

V dubnu by měla vyjít publikace k výročí, pojednávající o historii klubu. V květnu se (nejspíše v prostorách Vaňkovky) uskuteční výstava k témuž tématu a v červnu dojde (kromě avizovaného zápasu) i k ocenění legend klubu a také nejlepších příběhů na nově spuštěných stránkách Naše Zbrojovka.

Organizační manažer Petr Došek pak oznámil, že Zbrojovku v nejbližší době čekají tři důležité turnaje. Tím prvním, kterého se zúčastní „A“ tým, je zimní Tipsport liga, o které jsme na stránkách již informovali. Jen pro připomenutí – skupina se bude hrát v Brně a kromě domácího týmu se v ní představí Jihlava, Slovácko a druholigové celky Zlína a Znojma.

V lednu se mladší dorost Zbrojovky (U-17) bude ucházet o triumf na 11. ročníku turnaje O pohár hejtmana Jihomoravského kraje. „Jedná se o prestižní měření sil, kterého se zúčastní například celky Sparty, Slavie, Slovanu Bratislava, Rapidu Vídeň, Olomouce či Teplic,“ vysvětlil Došek. Turnaj se odehraje 12. a 13. ledna 2013 v hale na Vodové v Králově Poli.

Důležité klání čeká i na ženy, ty se ve dnech 2. a 3. února 2013 zúčastní 6. ročníku mezinárodního Womens Umbro Cupu. Turnaj se uskuteční pod záštitou statutárního města Brna a uskuteční se taktéž v  hale na Vodové v  Králově Poli.

V závěru letošního roku čekají ještě fotbalisty Zbrojovky výlety za dětmi v rámci projektu „Naše Zbrojovka dětem“. V tuto chvíli spolupracuje klub s Modrým hrochem, 10. prosince 2012 navíc navštíví zbrojováci Dětskou nemocnici v brněnských Černých polích, kde proběhnou různé soutěže pro děti, autogramiáda hráčů a předání dárků, které brněnští fandové dětem nadělili při posledním domácím utkání podzimu.

Mezi 11. a 14. prosincem 2012 proběhne několik návštěv dětských domovů na jižní Moravě v rámci projektu „Naše Zbrojovka dětem“. I zde budou přítomni hráči, kteří dětem rozdají dárky z posledního domácího zápasu.

O všech zmiňovaných akcích budeme ještě aktuálně informovat.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...