Mladší dorostenci vyzvou Spartu ve finále Marečkova memoriálu!

Mladší dorostenci vyzvou Spartu ve finále Marečkova memoriálu!

T e p l i c e - S jednodenním předstihem zamířili mladší dorostenci do Teplic, kde je dnes čeká jeden z vrcholů sezony. Týmy U17 a U16 vyzvou ve finále Marečkova memoriálu pražskou Spartu.

Již samotný postup do finále je husarským kouskem. Zbrojováci se museli nejprve prokousat základní skupinou - tým U17 porazil všechny čtyři soupeře a inkasoval pouhé dvě branky, výběr U16 měl podobnou bilanci.

Pak přišly na řadu osmičlenné semifinálové skupiny, z nichž postoupil do finálového utkání jen vítěz. Zbrojovka U17 podlehla Příbrami, zbylé zápasy ale vyhrála a s přehledem postoupila. Mladší kolegové s Příbramí remizovali, podlehli Slavii, šestnáct bodů ale i v tomto případě znamenalo postup.

Nyní je tedy na řadě finále, které zahájí v 10 hodin výběr U16. "Uzpůsobili jsme tomu tréninkový plán, vnímáme to jako jeden z vrcholů sezony. Naším cílem bylo skončit co nejvýše, už postup do finále byl super a finále samotné je pro hráče třešičkou na dortu," těší se na zajímavý zápas kouč Slávek Ondra.

Jednu hodinu po poledni pak vyběhnou na pažit teplického prvoligového stadionu borci z U17. "Cestují s námi i hráči z devatenáctky Martin Zikl a Laďa Krejčí. Věřím, že uděláme maximum pro vítězství, kluci se na zápas těší," potvrdil kouč Roman Sklenář.

Oba týmy pražské Sparty vedou své soutěže, v kategorii U16 tak půjde o souboj dvou tabulkově nejlepších týmů v republice - i Zbrojovka totiž nadstavbové tabulce bodově vládne. Tým Sparty U17 ztratil v semifinálové skupině dva body za remízu se Sigmou, výběr U16 tři za prohru s Baníkem.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...