U17: Zbrojovka se na All Stars Cupu neztratila

U17: Zbrojovka se na All Stars Cupu neztratila

P r a h a - Mladší dorostenci Zbrojovky se jako novopečení mistři moravskoslezské ligy o víkendu zúčastnili prestižního mezinárodního turnaje All Stars Cup v Praze. Nevedli si špatně - k postupu do finálové osmičky jim nakonec chyběl jediný gól.

Systém turnaje rozdělil šestnáct mužstev do čtyř skupin, dle pátečních výsledků se pak týmy seřadily do nových skupin a poté, co každý ze soupeřů odehrál šest duelů, oddělila hromadná tabulka osm týmů, soupeřících o trofej, a osm dalších, hrajících jen o umístění.

Tato tabulka nakonec byla nesmírně vyrovnaná - čtrnáctou Zbrojovku dělily od postupu jen dva bodíky. Přitom v pátečním utkání s Portem Brňané ještě dvě minuty před koncem vedli 1:0, dvakrát šli sami na branku, poté ale soupeř srovnal. Právě Porto (po sobotě s devíti body) se mimochodem nakonec prokousalo až do finále.

K vyrovnanosti turnaje pochopitelně přispěl i fakt, že se hrálo na dva patnáctiminutové poločasy. Brňané bohužel klopýtli hned na úvod, podlehli Hradci Králové 0:2. Po remíze s Herthou a zmíněné dělbě bodů s Portem je čekali v sobotu zahraniční soupeři.

K postupu chyběly dva body

Zbrojovka duely zvládla s rozdílnými výsledky. S Marseille uhrála opět remízu, Borussii Mönchengladbach podlehla 0:1 brankou z penalty čtyři minuty před koncem a japonský celek JEF United Brňané zdolali 4:1. K postupu tedy - jak již bylo zmíněno - scházely dva bodíky.

Nedělní program přinesl duely o umístění. Brno nejprve remizovalo s Duklou, následně podlehlo po pokutových kopech. Pak ovšem dokázali svěřenci trenéra Koloucha porazit rumunskou Craiovu a na závěr i pražské Klokany. Výsledkem tedy bylo celkové třinácté místo.

"V žádném utkání jsme vysloveně nepropadli, s Portem nám chyběl opravdu kousek k výhře, s Marseille a Herthou se nám bohužel nedařilo proměnit šance. Jinak mohl být výsledek lepší. Postup nám utekl o gól, což je velká škoda. Pro hráče byl ovšem turnaj obrovskou mentální i herní zkušeností, měli jsme štěstí, že nám los přihrál hodně zahraničních soupeřů - přece jen s těmi tuzemskými se utkáváme v lize a přípravě. Na turnaji startovalo i pět hráčů ročníku 1999, kteří se rozhodně neztratili," zhodnotil turnaj trenér Tomáš Kolouch.

Výsledky Zbrojovky

Pátek 12. června
  • Zbrojovka - Hr. Králové 0:2
  • Zbrojovka - Hertha BSC 0:0
  • Zbrojovka - FC Porto 1:1 (Minx)
Sobota 13. června
  • Zbrojovka - Olympique Marseille 0:0
  • Zbrojovka - Borussia Mönchengladbach 0:1
  • Zbrojovka - JEF United 4:1 (Růsek 2, Minx, Tulaydan)
Neděle 14. června
  • Zbrojovka - Dukla Praha 0:0, pen. 4:5
  • Zbrojovka - Universitatea Craiova 1:0 (Rogožan)
  • Zbrojovka - Bohemians 1905 3:1 (Růsek 2, Janošek)

Sestava Zbrojovky: Smrčka, Krafek - Vaverka, Ulbrich, Rapouch, Minx, Janošek, Kroutil, Tulaydan, Obůrka, Hykš, Šustr, Gáč, Zikl (1999), Růsek (1999), Holman (1999), Rogožan (1999), Krejčí (1999). Trenéři Kolouch a Zoufalý.

Antonín Růsek byl se čtyřmi góly na děleném druhém místě v pořadí nejlepších střelců turnaje.



další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...