Shrnutí statistik po třetině soutěže

Shrnutí statistik po třetině soutěže

Po odehraných pěti kolech jsme se na těchto stránkách dostali k menšímu statistickému bilancování. Nyní je za námi třetina soutěže, což opět dává prostor k řeči čísel. Jisté je jedno - za dalších pět kol Zbrojovka nasbírala deset bodů, prohrála jednou a vstřelila jedenáct branek - to vše znamená oproti úvodním pěti kolům zlepšení.

Body, góly - to jsou hlavní měřítka úspěchu. Zbrojovka v tomto ohledu nemusí truchlit. Bodů nastřádala 17 a je na páté příčce tabulky. Branek pak vsítila také 17, více jich na kontě má jen Jablonec a Plzeň (stejně Jihlava).

Oproti prvním pěti kolům (12 inkasovaných gólů, nejhorší obrana v soutěži) došlo také ke zlepšení - v dalších pěti utkáních šest obdržených branek, celkově tedy 18. I tak jsou na tom hůře jen tři týmy v lize.

Díky skvělému září se do čela tabulky kanonýrů mužstva vyšvihl kapitán Švancara, který se trefil pětkrát (je tak čtvrtý v pořadí střelců celé ligy). Bohužel na podzim již zřejmě další zásahy nepřidá z důvodu zranění. Se třemi góly je druhý stoper Pernica, dvě branky vstřelili Škoda a Halaška, dalších pět hráčů se trefilo jednou.

V porovnání s odehraných časem je na tom nejlépe Daniel Přerovský, který vsítil gól za 46 minut na hřišti. V tomto ohledu dokonce není nikdo lepší v celé soutěži! Michal Škoda má bilanci jedné branky na zápas, což je také slušné.

Nově sledovanou statistikou jsou gólové nahrávky. Zde hraje prim tvůrce hry Zavadil, který spoluhráčům připravil pět branek, činil se i Mezlík - ten se podílel na čtyřech gólech. Husár s Glaserem pak asistovali u dvou tref.

Jen jeden hráč Zbrojovky strávil na hřišti kompletní porci 900 minut - stoper Luděk Pernica. V celé soutěži už zbývá jen 27 podobných vytrvalců (z toho sedm jsou gólmani). Jen tři minuty chybí k plné porci Mezlíkovi, deset Husárovi a devatenáct Zavadilovi. Ti spolu s Lutonským naskočili do všech deseti utkání.

Zajímavostí je, že tři hráči, pakliže byli v základní sestavě, ani jednou nestřídali. Jedná se o Brabce, Krále a Křečka. K nim samozřejmě patří oba gólmani, kteří si pětizápasovou porci rozdělili rovným dílem (díky výsledkům s Jabloncem a na Slavii má o něco horší bilanci Doležal, čísla jsou totožná jako u hodnocení defenzivy celého týmu o několik odstavců výše.)

Naopak nejkratší dobu na hřišti strávil Petr Nekuda - během dvou utkání nastřádal deset minut a další jen tak nepřidá, neboť se také zranil.

Co se karet týče, Zbrojovka se zatím řadí ke slušnějším týmům. Šoljič nasbíral tři, Husár, Pernica, Fall, Kaufman, Zavadil a Švancara dvě. K tomu je samozřejmě třeba přidat Michala Škodu, který za dvě žluté karty v Olomouci viděl červenou.

další články

V Příbrami za tři body! Výhru zařídili Alijagič s Potočným
03.05.2024 | Daniel Kinc

V Příbrami za tři body! Výhru zařídili Alijagič s...

P Ř Í B R A M - Šestadvacáté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA otevřela Zbrojovka televizním soubojem v...
PREVIEW: Béčko jede do Staré Říše
B-tým
03.05.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko jede do Staré Říše

B r n o - Po dvou domácích zápasech se fotbalisté brněnského "béčka" vydají k dalšímu utkání do...
Žhavá novinka -  retrodresy Boby Brno z ročníku 1996/97!
Ostatní
02.05.2024 | Martin Lísal

Žhavá novinka - retrodresy Boby Brno z ročníku...

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přichází s jedinečnou novinkou - retrodresem týmu Boby Brno...