Kdyby byl poločas 1:0, tak by se hrálo samozřejmě jinak, říká střelec Skalák

Kdyby byl poločas 1:0, tak by se hrálo samozřejmě jinak, říká střelec Skalák

B R N O - Jiří Skalák patřil v pátečním utkání s Plzní k nejlepším hráčům Zbrojovky. Již po necelých čtyřech minutách otevřel skóre, krátce nato připravil obrovskou šanci pro Karla Kroupu, hýřil pohybem, bojoval, ale ani to nestačilo. Viktoria prodala cenné zkušenosti z evropských pohárů a vývoj zápasu otočila.

Krátce po závěrečném hvizdu měl Skalák smíšené pocity, úvod byl totiž více než nadějný. "Do zápasu jsme vstoupili dobře, dali jsme rychle gól. To byl pro nás impuls. Dobře jsme bránili a měli jsme tam šanci na 2:0," vzpomněl na okamžik z 18. minuty, kdy sám ideálně předložil míč Karlu Kroupovi, jehož střela skončila na břevně. Poté se ovšem projevila síla Viktorky. "Plzeň je kvalitní tým, měla taky šance na začátku, mohla vést 1:0 ona. Bohužel jsme dostali gól ve 45. minutě z penalty a ve druhé půlce byla Plzeň asi lepší, dala dva góly. Je to škoda," hodnotil trpký konec jediný úspěšný střelec Brna.

Na duel s jedním z aspirantů na mistrovský titul se jedenadvacetiletý borec hodně těšil a přiznal, že měl o něco větší motivaci, než obvykle. "Vždycky se vyhecujete k lepším výkonům, když hrajete s lepšími týmy a když přijde tolik lidí." V domácím prostředí si navíc Zbrojovka po posledních utkáních dost věřila. "Já si myslím, že teď se zvedáme, doma hrajeme dobře, ať to byly Teplice, Znojmo nebo Jihlava – hrajeme líp než venku." O to více porážka mrzí.

Klíčovým momentem, jenž vedl ke zvratu byl závěr prvního poločasu, kdy byla ve prospěch Západočechů odpískána penalta, kterou následně přetavil ve vyrovnávací branku plzeňský kapitán Pavel Horváth. "Kdyby byl poločas 1:0, tak by se hrálo samozřejmě jinak. Hráli bychom pořád stejně, byli bychom v bloku a oni by to museli víc otevřít a nám by ten přechod do brejků svědčil," říká přesvědčeně Skalák.

Svěřenci trenéra Kotala se však nevzdávali ani poté, co se Plzni podařilo vývoj otočit. "Nemůžete to zabalit, když prohráváte 2:1. Měli jsme tam šance, ať už to byl Luděk Pernica z rohu, nebo Petr Buchta, který měl další tutovku. Kdybychom dali na 2:2, tak je ten zápas úplně jiný. Bohužel proti takovýmto soupeřům těch šancí víc nebude a jakmile je neproměníte, tak je zle," má jasno o příčině neúspěchu Jiří Skalák.

Ten již také vyhlíží poslední soutěžní zápas tohoto roku, který sehraje Zbrojovka příští neděli v Ďolíčku proti Bohemians 1905. "Já osobně se tam těším. Pojedeme tam vyhrát, nic jiného nám nezbývá. Doma jsme Bohemce dali 5:1 a oni nám určitě mají co vracet a myslím si, že to může být naše výhoda. Nevidím důvod, proč bychom je nemohli porazit podruhé."

další články

PREVIEW: Béčko se utká se Žďárem
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko se utká se Žďárem

B r n o - Brněnský B tým se podruhé za sebou představí v domácím prostředí. V neděli 28. dubna...
PREVIEW: V sobotu proti Opavě!
A-tým
26.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu proti Opavě!

B r n o - Druhá nejvyšší soutěž si o víkendu odškrtne poslední dubnovou položku v kalendáři....
Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...