Ve středu hraje první tým Pohár České pošty na hřišti Roudnice nad Labem

Ve středu hraje první tým Pohár České pošty na hřišti Roudnice nad Labem

B r n o - Zbrojovka je povzbuzena nedělním ligovým vítězstvím nad Znojmem, teď ji čeká „anglický“ týden. Už ve středu hraje třetí kolo Poháru České pošty na hřišti třetiligové Roudnice nad Labem a v sobotu je na řadě klasické moravské derby v Olomouci.

Pondělní dopoledne bylo zaměřeno na regeneraci, ale v hlavě kouče Václava Kotala se už honily myšlenky na středečního soupeře v poháru. „Co se týče kádru, tak tam mají velmi kvalitní fotbalisty, kteří dříve působili v první lize (Hrdlička a Kratochvíl ve Slavii – pozn. aut.),“ je si trenér vědom kvality protivníka.

V minulých dnech Roudnici zasáhla nejnovější sázkařská aféra, čtyři hráči byli u výslechu, dva se vrátili do přípravy, dva na doporučení policie podle webových stránek klubu jsou zatím mimo fotbalové dění. Bude mít vliv na samotnou hru? „O víkendu hrála Roudnice v Praze a prohrála v ČFL s béčkem Sparty 1:2. Podle očitých svědků podala velmi dobrý výkon,“ vyjádřil se Kotal ke středečnímu soupeři.

„Naším cílem ovšem musí být postup, už jen z toho pohledu, že je mezi námi rozdíl dvou soutěží. Chci věřit, že po úspěšném výsledku se Znojmem se nálada trošku uvolní a zlepší. Příležitost v zápase dostanou hráči širšího kádru,“ říká trenér i s ohledem na marody jako Zavadil, Mezlík, kteří na pohár ještě nepojedou, a dále Suse, Kaščáka a Traorého, kteří jsou dlouhodobě mimo hru.

Výkop utkání je v 16:30, zajištěn bude klasický textový přenos.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března
Ostatní
18.03.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března

B r n o - V reprezentační přestávce má "áčko" volno, stejně tak i týmy U19 a U17. Béčko přivítá v...
U12: Zbrojováci přemohli Líšeň
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojováci přemohli Líšeň

B r n o - Také mladší žáci kategorie U12 svůj vstup do finálové nadstavby zvládli na jedničku. V...
U13: Vysoká výhra s Líšní
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U13: Vysoká výhra s Líšní

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vstoupili do finálové nadstavby úspěšně. Na domácím hřišti...