Václav Hladký pomohl druhou prvoligovou nulou k důležité výhře

Václav Hladký pomohl druhou prvoligovou nulou k důležité výhře

B r n o - V desátém ligovém utkání udržel Václav Hladký druhou nulu, několika zákroky pomohl k nesmírně důležité výhře Zbrojovky nad Znojmem. I díky jeho výkonu tak Brňané po dlouhé pauze poznali chuť vítězství.

Vaše malé jubileum asi nemohlo dopadnout lépe, že?
Výhra potěší vždycky, zejména v takové situaci, v jaké jsme se nacházeli. Snad jsme to zlomili a je fajn, že jsem k tomu mohl nějak přispět. Máme tři body, což je nejdůležitějším faktem.

Snadný zápas to nejspíš nebyl, soupeř dokázal zahrozit. Který zákrok pro vás byl nejošemetnější?
Tuším, že při Nepožitkově střele po centru z pravé strany jsme míč blokovali s Aldou Schusterem a měli při odrazu trochu štěstí. Jinak to nebylo nic, co by se nedalo vyřešit. Soupeř zlobil, pro nás je v této konstelaci každý zápas náročný. Jednou vykopával Luďa Pernica míč z brankové čáry, ale jinak jsme v utkání byli lepším celkem. Nebylo to nic šíleného.

V posledních duelech jste si celkem zachytal, jak vám bylo například v posledních minutách utkání na Dukle, kdy měl soupeř řadu šancí?
Prohrávali jsme o gól, kluci šli do rizika a z toho plynuly protiútoky. Ty zákroky bohužel k bodům nevedly, ale jsem vzadu od toho, abych chytil něco navíc a podržel spoluhráče i psychicky.

Nyní vás čeká pohár, pak těžký zápas v Olomouci. Jak jste na tom se silami?
Já bych nejraději chytal pořád, zápřah mi nevadí. Co se poháru týče, to bychom měli zvládnout, a s Olomoucí to jsou vždycky hezké a dramatické zápasy, na které chodí solidní návštěva. Nikdy jsem proti nim za áčko nechytal, ale párkrát jsem ty zápasy absolvoval na lavičce a má to náboj. Olomouc nezačala sezonu optimálně, pustili navíc pár klíčových hráčů, ale teď dvakrát v řadě vyhráli a dávají dost branek. Navíc mají krásný stadion, takže to bude určitě zajímavý a pro nás opět důležitý zápas.

Po něm vás čeká nezvykle dlouhá pauza. Těšíte se, nebo byste raději hrál?
Raději bych chytal tři zápasy týdně, vůbec by mi to nevadilo. Pauza byla nedávno, teď si zahrajeme tři zápasy a je zase další. Nemám pauzy zrovna rád, ale k fotbalu to patří, je to takto naplánované.

Už jste si stihl zvyknout na nový trávník a jeho případné zvláštnosti?
Ze začátku to úplně optimální nebylo, protože počasí zrovna nepřálo - bylo sucho a velké horko. Teď je to ideální, každý hráč asi raději kulečníkový stůl než hrbolatou louku.

Stihnete ve chvílích volna zkontrolovat někdejší spoluhráče z juniorského týmu?
Zápasy juniorky se snažíme sledovat. S hráči jsme přes týden v kontaktu, zejména s gólmany. Jsme jedno mužstvo. Jezdili jsme i do Rosic, teď už asi budou hrát doma. Poslední zápas byl poněkud hektický, přišlo nešťastné vyloučení, ale kluci dokázali výhru vybojovat a Vlastovi pomohli. Příště zase on pomůže jim.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března
Ostatní
18.03.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března

B r n o - V reprezentační přestávce má "áčko" volno, stejně tak i týmy U19 a U17. Béčko přivítá v...
U12: Zbrojováci přemohli Líšeň
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojováci přemohli Líšeň

B r n o - Také mladší žáci kategorie U12 svůj vstup do finálové nadstavby zvládli na jedničku. V...
U13: Vysoká výhra s Líšní
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U13: Vysoká výhra s Líšní

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vstoupili do finálové nadstavby úspěšně. Na domácím hřišti...