Prokletí zlomeno! Zbrojovka si poradila se Znojmem

Prokletí zlomeno! Zbrojovka si poradila se Znojmem

Zbrojovce se konečně dařilo střílet branky a odnesli to hosté ze Znojma. V první půli se prosadil David Pašek, ve druhém poločase vedení pojistil Tomáš Frejlach. V divácky atraktivním utkání tak Zbrojovka vydolovala tři body po výhře 2:0.

I když se oba celky, které hrají svá domácí utkání na Srbské, potkaly již v devátém kole, jejich souboj se dal bez nadsázky nazvat klíčovým. Zbrojovka chtěla ukončit nelichotivou sérii porážek, Znojmo se pak se třemi body krčilo na samotném chvostu ligové tabulky. Domácím situaci komplikoval i dlouhý výčet zraněných hráčů, mezi kterými se nachází i kapitán Pavel Zavadil.

Po opatrném začátku se jako první odvážil otestovat formu gólmanů domácí Roman Fischer. Jeho dobře mířenou ránu vyrazil Drobisz na roh s vypětím všech sil a svalů. I následující zákroky si na konto připsal brankář hostí, kterého hned dvakrát svým oblíbeným způsobem, tj. ranou z dálky, prověřil Petr Glaser.

Aktivní Glaser stál v pětadvacáté minutě za úvodní brankou Zbrojovky. Jeho centrovaný míč po faulu na Janotku uklidil nechytatelně hlavou k tyči David Pašek - 1:0.

Hosté ze Znojma na svou první šanci dlouho čekali, a tak Hladkému přidělala starosti pouze Schusterova riskantní malá domů. K vůbec prvnímu střeleckému pokusu se Znojmo dostalo až těsně před polovinou hrací doby, Okleštěk však z úhlu minul.

Do druhé půle vstoupily oba celky v raketovém tempu, jen obránci zůstali o něco déle myšlenkami v kabině. Zakončení však v jasných příležitostech nezvládli Crnkić, na straně Brna pak Glaser. Hosté skutečně od úvodního hvizdu druhé půle přidali na aktivitě. Nepřesný pokus si připsal Josef Hnaníček.

Zbrojovka však na aktivitu soupeře odpověděla nejlepším možným způsobem. V 54. minutě dostal hodně prostoru před vápnem Tomáš Frejlach a jeho tečovaný pokus zapadl přesně do růžku Drobiszovy brány - 2:0!

Snížení měl na kopačce po hodině hry Lacko, jeho dělovku však domácí obrana obětavě zablokovala. Definitivně mohl rozhodnout Jiří Skalák, jeho ráně po ukázkovém uvolnění chyběly jen centimetry.

Znojmo ještě neskládalo karty a v 75. minutě přišla další velká šance na snížení. Lackovi se podařilo Hladkého překonat, do trajektorie míče však zasáhla hlava Aleše Schustera. Za Hladkého museli spoluhráči zaskočit ještě jednou. Odkrytou klec měl před sebou Crnkić, míč do sítě ale tentokrát nepustil Pernica. Crnkić střeleckou mizérii ještě završil minutu před koncem, kdy v dobré příležitosti trestuhodně přestřelil.

V utkání, které svou kvalitou neodpovídalo postavení obou celků, tak Zbrojovka zlomila sérii proher a v tabulce se konečně posunula směrem nahoru. Jen tak dál!

Ohlasy trenérů

Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Oba týmy si uvědomovaly důležitost utkání, poraženému bylo souzeno poslední místo a jsem rád, že se nám tuto hrozbu podařilo odvrátit. Góly byly odměnou za aktivitu, v hektickém závěru šel soupeř do rizika, ale zvládli jsme to a dohráli zápas s nulou. Věřím, že výhra bude odrazovým můstkem."
Leoš Kalvoda (Znojmo): "Opět se budu opakovat - před utkáním si něco řekneme, ale na hřišti to hráči zapomenou. Chtěli jsme hrát aktivně, ale bylo to opět čekání na ránu, která přišla samozřejmě po standardní situaci. Vsadil jsem na starší hráče a ti zklamali."
Václav Kotal po utkání: Druhý gól byl odměnou za aktivitu
22.09.2013 | Martin Lísal

Václav Kotal po utkání: Druhý gól byl odměnou za...

B r n o - Ve své domácí premiéře Václav Kotal dovedl tým k první výhře po šestizápasové sérii...
Výhra je důležitá, ale samo to teď nepůjde, ví Frejlach
22.09.2013 | Lucie Hromádková

Výhra je důležitá, ale samo to teď nepůjde, ví...

B R N O - Brněnská Zbrojovka se po šesti prohrách v řadě konečně dočkala výhry. V jihomoravském...
Trenér mi řekl, ať si počkám na šanci, a ona přišla, těší Glasera
22.09.2013 | Lucie Hromádková

Trenér mi řekl, ať si počkám na šanci, a ona přišla,...

B R N O - Velmi aktivní byl už od začátku duelu Brna se Znojmem domácí záložník Petr Glaser. Jeho...

Fotogalerie

Všechny fotografie