Nepředpokládám, že by proti Hradci hráli všichni uzdravení marodi, říká trenér Petr Čuhel

Nepředpokládám, že by proti Hradci hráli všichni uzdravení marodi, říká trenér Petr Čuhel

V neděli od 15 hodin hostí Zbrojovka v rámci 21. kola Gambrinus ligy Hradec Králové. Může to být jeden z klíčových duelů jara. Zisk tří bodů by znamenal odskočení od sestupových příček, naopak ztráta by způsobila velké komplikace.

Toho si je plně vědom i trenér Petr Čuhel. „Je třeba dát do hry maximální nasazení, plné úsilí. Jen tak můžeme zápas zvládnout. Není nutné moc mluvit, ale o to více makat. Ukáže se síla týmu,“ zdůraznil kouč na pravidelném setkání s novináři.

Celá reprezentační pauza byla zaměřena na přípravu k tomuto duelu. „Mrzí nás jen to, že jsme nesehráli přípravné utkání. Sníh nejprve zrušil duel s Trenčínem u nás a pak i utkání v Nitře,“ poukázal kouč na jediný zádrhel.

Naopak veselejší pohled je na vyprazdňující se marodku. Markovič, Frejlach i Lutonský se už plnohodnotně zapojili do tréninkového procesu. Ale jejich herní pauza, především u Frejlacha, bylo hodně dlouhá. Nepředpokládám, že by všichni zasáhli do utkání s Hradcem,“ myslí si Čuhel, který bude situaci do neděle ještě konzultovat s lékaři.

Do zápasu tak nezasáhne čerstvě operovaný Petr Glaser, který bude mimo do konce sezony, ani zraněný Muamer Avdič. Chybět bude i reprezentant do 21 let Jakub Brabec, který viděl v Budějovicích čtvrtou žlutou kartu. „Absence nás pronásledují celou sezonu, už jsme na to zvyklí. Vrátíme se k modelu zápasu s Plzní, kdy na stoperu hrál Sus,“ upřesnil Čuhel a potvrdil, že v bráně zůstane na tento duel Radek Petr.

Hradci patří se 17 body předposlední místo, ale Petr Čuhel varuje: „Patří výš. Mají ve svém středu zkušené Kuliče, Fukala, Strnada a k nim řadu mladých hráčů. Umí výborně standardky, mají dobře zvládnutý přechod do útoku,“ ukazuje na sílu nedělního soupeře Petr Čuhel.

Petr Čuhel před utkáním s Hradcem.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...