Byl to jasně můj gól, sypal si po prohře se Slavií popel na hlavu gólman Doležal

Byl to jasně můj gól, sypal si po prohře se Slavií popel na hlavu gólman Doležal

Opouštěl trávník jako poslední, pomalu se šoural směrem k domácí kabině, na každém jeho pohybu bylo znát, jak moc se mu tam nechce. Připomínal odsouzence, který jde na popravu. Brněnský brankář Martin Doležal v pátečním večerním duelu proti Slavii propustil po hodině hry za svá záda zdánlivě nenápadnou střelu z dálky a jeho tým tak prohrál 0:1.

"V první řadě bych se chtěl klukům omluvit." Právě tak zněla úvodní věta, kterou ze sebe aktuální brankářská jednička Zbrojovky vysoukala, když po smolném utkání předstoupila před novináře.

I s lehce nalomeným hlasem se následně Doležal pustil do analýzy rozhodující akce střetnutí. "Nejdřív to vypadalo, že budou centrovat, pak si to ale dali nakrátko a já jsem se jenom kousek přemístil. Musím říct, že jsem si byl jakoby jistý, že...," v tom mu docházejí slova. Sám pořádně nechápe, co se vlastně stalo.

Žádné výmluvy však od tohoto borce, jenž drtivou většinu své kariéry strávil v Brně, nečekejte. "Byla to jednoduchá střela, skočila přede mnou a sjelo mi to před rukou. Prostě je to moje chyba. Samozřejmě pro gólmana je těžké, když to skočí, ale já jsem si to asi nepohlídal nebo jsem tam měl jít jinak. Je to úplně jasně můj gól."

Na obranu Martina Doležala musíme zmínit, že do zmiňované šedesáté minuty neměl prakticky žádnou práci a jak známo, brankáři obecně mají radši utkání, v nichž se ocitají v ohni střel než taktické souboje, kde může rozhodovat jedna jediná rána. "Tak to je, když jde jedna střela, tak to musíš chytit a my jsme mohli třeba ke konci dát gól. Musím se klukům omluvit, je to moje porážka. Bylo to o jednom gólu a já ho pustil," kál se zas a znova smutný hrdina zápasu.

Před jarní částí sezony to vypadalo, že mají Brňané, co se týče gólmanů, jasno. Jak ale sám Doležal v závěru rozhovoru připustil, po chybě, která tým stála cenné body, se o svou pozici začíná vážně obávat. "Tak tady po tom by se bál asi každý."

Nechme se překvapit, koho do brány postaví Petr Čuhel za týden proti Českým Budějovicím, snad bude mít při výběru šťastnou ruku.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...