Trenér Čuhel u svých svěřenců postrádal odvahu a chuť vytvořit si šanci

Trenér Čuhel u svých svěřenců postrádal odvahu a chuť vytvořit si šanci

Ani jeden z trenérů nebyl po pátečním televizním utkání mezi Zbrojovkou a pražskou Slavií nijak zvlášť nadšen výkonem svého mužstva, o něco šťastnější však mohl být kouč sešívaných Petr Rada, jehož svěřenci dokázali zvítězit 1:0. Jeho brněnský protějšek Petr Čuhel litoval některých nevyužitých šancí a překvapila ho bojácnost, kterou u svých hráčů pozoroval.

Po výsledkově ne příliš vydařených dvou jarních kolech si chtěly oba týmy spravit chuť, jenže předchozí nezdary jako by jim svazovaly nohy. Plánované scénáře tak čekaly na své realizace marně. "Šli jsme do zápasu s tím, že chceme bodovat, což se nám nepodařilo. Určitě jsme chtěli být doma i aktivnější, ale dneska to byl se Slavií boj. Byl to zápas o tom, kdo první vstřelí branku. Nebylo tam moc šancí. Nebyl to žádný krásný fotbal," konstatoval krátce po závěrečném hvizdu Čuhel.

V podobném duchu se vyjádřil také hostující lodivod: "Chtěli jsme hrát aktivně, v Olomouci jsme se dostali do třech šancí během patnácti minut, tady bohužel ne. Během prvního poločasu se hra odehrávala ve středu pole, těch šancí nebylo ani na jedné ani na druhé straně moc, dá se říci, že skoro žádná. Hráčům jsem o poločase vyčinil, že domácí byli živější a myslím si, že ve druhém poločase si to vzali trošku k srdci. Bojovali jsme, víc se tlačili směrem dopředu a dostali se do vedení." To už slávisté nepustili a na Radovi bylo patrné, jak moc si oddechl po ukončení více jak sedmnáct měsíců dlouhé série bez výhry na hřišti soupeře.

Ke klíčovému momentu zápasu došlo v 61. minutě, kdy z obrovské dálky napřáhl Juhar a míč zastavila až síť v Doležalově bráně. Trenér Brňanů popsal inkriminovaný okamžik výstižně: "Hloupý gól." Vinu na této pro Zbrojovku nešťastné brance však dle jeho mínění nenese pouze dvaatřicetiletý brankář. "Dostali moc prostoru a hlavně si myslím, že to bylo z velké dálky, takže určitě byla chyba, že nikdo nešel proti balónu. S tím bychom si měli poradit," kroutí hlavou osmačtyřicetiletý kouč.

I přes minimum šancí, které zápas nabídl, brněnskou lavičku nejvíce mrzela příležitost, do níž se dostal domácí kapitán. "Nebylo tam moc šancí, ze hry jsme snad měli jednu nebo dvě. Jednu v závěru a jednu asi po patnácti minutách druhé půle - kdyby to Petr Švancara pustil Mezlíkovi, byl by tam úplně sám," litoval Petr Čuhel nadějně se vyvíjející akce. Vzápětí však uznal, že v ofenzivě Zbrojovka zůstala za očekáváním. "Chtěli jsme být odvážnější po stranách. I když jsme se do těch prostorů dostávali, tak jsme to zase vraceli zpátky nebo dávali centry, které nic neřešily. Odvaha a vůbec chuť vytvořit si šanci, standardní situaci, toho tam moc nebylo."

Zdá se, že hlavní příčinu neúspěchu tedy známe, teď je na ní třeba začít pracovat a doufejme, že se to projeví již za týden v Českých Budějovicích.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...