Chceme nasbírat do konce podzimu co nejvíce bodů, hlásí Milan Lutonský

Chceme nasbírat do konce podzimu co nejvíce bodů, hlásí Milan Lutonský

B R N O - Kromě kouče Petra Čuhela se čtvrteční předzápasové tiskovky zúčastnil také devatenáctiletý záložník Milan Lutonský. Mladý talent stíhá při fotbale studovat vysokou školu a navíc je nominován na Objev roku v anketě o Nejlepšího sportovce Brna.

Hned při příchodu Milana Lutonského do tiskového centra nešla přehlédnout jeho zelená výzdoba nad levým okem. Mladý záložník tedy vysvětlil, jak se mu zranění přihodilo. „Při utkání na Spartě jsem šel do souboje s obráncem Švejdíkem, byl tam i Petr Buchta, který do mě z pravé strany trochu strčil. Pak jsem se srazil se Švejdíkem a ten mi dal na oko. Doktor mi to jen sešil sešívačkou, nemám to klasicky zašité. To, jestli to vypadá dobře, je spíš otázka na holky,“ smál se Lutonský dotazu novinářů.

Na vážnější notu se Lutonský dostal při otázce na špatné výsledky Zbrojovky v poslední době: „Musíme teď prostě zabojovat. Žádnou změnu v atmosféře oproti začátku soutěže necítím. Víme, že musíme zabrat a získat do konce podzimu ještě nějaké body. Proč ta změna nastala, nevím. První dvě třetiny soutěže se nám dařilo, pak se zranili Švancara s Husárem, teď mají kluci karetní tresty... Musíme prostě zabojovat a vytěžit ze dvou zápasů co nejvíc bodů. Útočit bychom měli i my záložníci. Chybí nám přímočarost dopředu, chybí nám střely, a tudíž i šance a góly. Musíme se více snažit. Hlavně s tou Duklou to bylo špatné. První poločas jsme prospali, dostali jsme dva góly a pak už se to těžko otáčí, i když si myslím, že při troše štěstí a větší agresivitě jsme mohli zápas zremizovat.“

Mladý záložník letos působí v nejvyšší soutěži první sezónu, tu loňskou strávil v druhé lize. „Mezi těmi soutěžemi je markantní rozdíl. V první lize jsou hráči, kteří nastupují v reprezentaci do 21 let i v té seniorské, je to naše fotbalová špička. Rozdíl je tedy opravdu obrovský a pro mě osobně to byl velký skok,“ přiznal se Lutonský.

Ten navštívil spolu s celým týmem středeční klání hokejové Komety proti Litvínovu. Brňané prohrávali 0:3, i tak ze zápasu vytěžili bod za remízu 3:3 po základní hrací době: „Je to o vůli hráčů. Když se jim nepovedla větší část první třetiny, tak bojovali dál. Lidi jim fandili celý zápas, vůle po obratu tam byla velká. I my se budeme v neděli snažit co nejvíce bojovat a doufám, že to vyjde. Každý z nás na hřišti bojuje naplno, i když se nedaří. Někdy se může zdát, že když se nedaří přihrávky, tak nás to srazí na kolena. Ale nemyslím si, že by někdo z nás nebojoval,“ srovnal Lutonský hokejisty s fotbalisty.

„Na Kometu se moc často nedostanu, protože mám školu i odpoledne, takže v úterý to nehrozí a v neděli to často koliduje s naším zápasem,“ pokračoval brněnský talent, který studuje chemii na VUT a sám hokej nehraje. „Rád si zahraju hokejbal i florbal, ale s bruslením je to špatné,“ uzavřel tiskovku sympatický mladík.

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....