Radek Petr věří, že Zbrojovka ukončí jihlavskou sérii bez prohry

Radek Petr věří, že Zbrojovka ukončí jihlavskou sérii bez prohry

B R N O - Poprvé se na předzápasové tiskovce představil také gólman Brňanů, Radek Petr. Ten odchytal v dresu Zbrojovky tři utkání – dvě ligová a jedno pohárové.

„Jsem rád, že jsem dostal příležitost dostat se do brány v ligových zápasech. Výhra proti Českým Budějovicím byla super, horší byl výsledek v Hradci Králové. Tam jsme měli podat lepší výkon, hlavně v prvním poločase. O tom pohárovém utkání už se toho namluvilo dost, je to za námi, teď se soustředíme na ligu,“ řekl na úvod gólman Petr.

Ten v Brně čekal několik týdnů na svou šanci. Tu dostal před dvěma ligovými zápasy a od té doby se v brance drží. „Nebyl jsem v pozici čekajícího gólmana poprvé. Každý se s tím vyrovnává jinak. Brankář je hodně specifická role na hřišti, chytat může jenom jeden. Byl jsem s tím smířený, že Martin Doležal dostane přednost, navíc byly problémy s mou transfer kartou. Čekal jsem na svou šanci, nejsem typ, který nespolupracuje s ostatními. Naopak se snažím podpořit ostatní gólmany kolem sebe.“

Stanislav Tecl. Hráč, jehož jméno možná straší všechny prvoligové gólmany. Právě dvaadvacetiletý jihlavský kapitán je se šesti góly v sedmi kláních nejlepším střelcem Gambrinus ligy. Radek Petr se na něj však nijak zvláštně nechystá. „O jeho kvalitách víme, daří se jemu i celé Jihlavě. Speciálně se na jednoho hráče nepřipravuju, ale vím, jak na tom je. Připravit se na to musí celé musžtvo a nejen na individuality, ale na Jihlavu jako na celek," je si vědom Radek Petr toho, že mužstvo nedělají jen jednotlivci.

Radek Petr odchytal před svou obranou tři utkání, jak je s ní spokojen? „Vždycky je co zlepšovat, teď se nám tam i trochu točili hráči, takže to není ideální. Příležitost poprat se o místo v sestavě ale musí dostat všichni. Je na čem pracovat, abychom se vyvarovali chyb, které děláme. Důležitá není jen obrana, ale obranná hra celého týmu - počínaje útočníky. Není to jen o obráncích vzadu a o gólmanovi, ale o všech hráčích."

V závěru svého povídání se brněnský gólman zaměřil také na soupeře. „To, kde Jihlava tabulkově i výsledkově je, značí vyrovnanost ligy. Asi málokdo čekal, že na Slavii v prvním kole povedou Jihlavští 3:0 a pak si to jen vlastními chybami pokazí k remizovému konci. Teď se jim prostě daří, jsou v euforii, že ještě neprohráli. Doufám, že v Brně jejich série skončí, věřím, že jsme se na ně dobře připravili. I když to bude těžké, protože jsou na tom teď psychicky dobře," upozorňuje Petr na sílu Jihlavy, která není jen v nohách, ale také v hlavách hráčů.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...