Původně jsem chtěl střílet, hovoří o vítězné brance Alois Hyčka

Původně jsem chtěl střílet, hovoří o vítězné brance Alois Hyčka

B r n o - Zbrojovka má svého univerzála. Alois Hyčka totiž dokáže odvést adekvátní výkon prakticky na jakémkoliv postu, jen v brance se ještě neobjevil. V dnešním utkání s Duklou byl jedním z nejlepších hráčů.

Vybojoval totiž spoustu míčů, napadal a zařídil druhou ( nakonec vítěznou) branku, když předložil parádní míč střelci Skalákovi.

Původně přitom neměl v úmyslu nahrávat. "Nejprve se mi zdálo, že jsem sám, chtěl jsem vystřelit na zadní tyč. Pak jsem si ale všiml, že mezi obránci je díra a nabíhá tam Jirka Skalák, který to bude dávat do prázdné brány," popisoval klíčový moment.

Těsně předtím se dostal i díky zaváhání soupeře ke zdánlivě ztracenému míči. "Viděl jsem vysoký míč a doufal, že by mohl propadnout. Bek ještě uklouzl, takže jsem to měl jednoduché, míč sebral a běžel k brance," rozebíral celou situaci.

Zbrojovka předvedla snový první poločas, vstřelila dvě branky a položila tak základ k úspěchu. "Chtěli jsme být aktivní, už před Slavií jsme si řekli, co musíme změnit. Je třeba bojovat jeden za druhého, hrát tvrdě, napadat. Jen je škoda, že jsme pak dostali z jejich prakticky první střely gól," pokračoval Hyčka v hodnocení duelu.

Vzápětí vysvětlil, proč nebyla Zbrojovka tak aktivní ve druhé půli: "Změnili jsme trošku styl, bylo nám jasné, že spěchat musí Dukla. Ke konci nám navíc už trošku docházely síly, přece jen je program teď nahuštěný, svítilo ostré sluníčko. Bylo to náročné, Dukla není v horní polovině tabulky pro legraci."

Drobnou výhodou pro Zbrojovku mohl být fakt, že hosté nenasadili všechny opory. "Ale jak už jsem řekl, je to kvalitní tým a ukázali, že i s hráči z lavičky umí hrát fotbal a dát gól. Naštěstí jen jeden," mohl si oddechnout chebský rodák.

Ten pomohl ke druhému skalpu pražského celku v tomto týdnu na nezvyklém postu - v útoku. "Ale nevadilo mi to. Jako útočník jsem začínal a vím, že si mohu víc dovolit, že mám za sebou spoluhráče. V dnešní době je nutné být univerzálem a já jsem rád za šanci. Doufám, že jsem se jí chytl. Fotbal si užívám a věřím, že budeme co nejdřív v klidu," věří Hyčka, že svou zápasovou bilanci bude nadále rozšiřovat a Zbrojovka naváže na tento povedený týden.

Nejprve ji čeká pohárová odveta a boj o postup do semifinále. Hyčka ale nemyslí na to, kam až by se Brňané mohli v poháru dostat. "Chceme vyhrát každý zápas, ale hlavní je záchrana v lize. Cokoliv v poháru je bonus pro nás i pro fanoušky," dodal na úplný závěr rozhovoru.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...