Od začátku naplno s vírou v úspěch, tak zní recept Pavla Zavadila pro zápas s Jihočechy

Od začátku naplno s vírou v úspěch, tak zní recept Pavla Zavadila pro zápas s Jihočechy

Jedním z hráčů, kteří už mají něco ve velkém fotbale odkopáno, je i Pavel Zavadil. Letní posila Zbrojovky se od prvního zápasu v brněnském dresu prezentuje komplexní hrou a patří k tahounům týmu. Jak on vidí nadcházející souboj s Českými Budějovicemi?

"Ty poslední zápasy jsme si pochopitelně vyříkali, ale teď už to musíme hodit za hlavu. Jsou před námi Budějovice a to je zápas, který musíme zvládnout," uvědomuje si zkušený záložník.

Je jasné, že na náladu v kabině se dvě vysoké porážky musely podepsat. "Všichni se ale na sobotu těšíme a víme, že bude třeba vrátit se k poctivému fotbalu. Prioritou je udržet pozitivní náladu, je za námi pět kol, máme sedm bodů a když to v sobotu zvládneme, nebudeme na tom špatně," nepřipouští si Zavadil vliv minulých výsledků na herní pohodu týmu v sobotním utkání.

Jaký konkrétně byl ve hře oproti prvním kolům rozdíl? "Nebojovali jsme za sebe, nehráli tak koncentrovaně. To nás trápí, ve čtyřech z pěti zápasů jsme dostali první branku, nesmíme k tomu začátku přistoupit tak, že se nemůže nic stát. Když se každý obětuje za každého, věřím, že budeme zase úspěšní," shrnuje Zavadil v krátkosti cestu za opětovným zlepšením týmu.

Jako hráč, který už toho hodně zažil, může samozřejmě zbytek týmu psychicky povzbudit. "My zkušenější se snažíme pomáhat. Myslet spíš pozitivně, naladit to, atmosféra nesmí být negativní. Že někdo na tréninku něco pokazí, to se stane, a poslední výsledky jsou vizitkou celého týmu, ne třeba jen obrany. Všichni se musíme zlepšit," zdůrazňuje opět, že preferuje spíše vytváření pozitivní nálady v mužstvu s výhledem na budoucnost.

Ví, že jej ani zbytek týmu v sobotu nečeká nic lehkého. "Soupeř má málo bodů, čtyřikrát v řadě prohrál a jede do Brna samozřejmě s tím, že tu chce něco uhrát a zastavit tu nepovedenou sérii. To my ale chceme taky a věřím, že když se vrátíme k naší hře z prvních kol, tak uspějeme."

Jasno má vlasatý středopolař i v tom, na koho si dát největší pozor. "Opírají se o výkony trojice zkušených hráčů - Lengyel, Řepka a Otepka. Ti tomu šéfujou a hlavně Ruda Otepka je dopředu hodně nebezpečný. Hrávali jsme spolu v Příbrami, takže vím, co od něj čekat," jmenuje Zavadil hlavní tahouny soupeře.

Právě s Otepkou má role hodně podobné. "Oba máme rádi balon, hru po zemi. Taky kope standardky, a to hodně dobře, nehraje možná tolik dozadu. Budeme si na něj každopádně muset dát pozor."

Proti Řepkovi Zavadila v sobotu čeká herní premiéra. "Je pravda, že jsem proti němu ještě nenastoupil, ale beru to normálně," nepřipouští si nějaké obavy ze hry řízného stopera.


Pavel Zavadil před utkáním s Českými Budějovicemi

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....