Z proher se musíme poučit na hřišti, ví dobře trenér Čuhel

Z proher se musíme poučit na hřišti, ví dobře trenér Čuhel

Před čtrnácti dny dostával brněnský kouč Petr Čuhel na předzápasové tiskové konferenci příjemnější dotazy – jak krotí euforii po výborném vstupu do sezóny apod. Nyní přišly na řadu opačné otázky – jak trenér zvyšuje sebevědomí hráčů po posledních prohrách.

„Předchozí dva zápasy jsme nezvládli, teď se připravujeme na souboj s Českými Budějovicemi. Teď nejsou na místě řeči a výmluvy, ale tvrdý boj o vítězství a o tři body. Věříme, že jsme se připravovali dobře, abychom ty tři body na domácím hřišti získali. Soupeř sice třikrát po sobě prohrál, ale to nás nemůže zajímat. Na Spartě odehráli hosté výborný zápas se spoustou šancí, i přesto prohráli. S Libercem to taky výsledku 2:0 neodpovídalo. Budějovice se prezentují dobrým přechodem do útoku, zatím se jim ale nedařilo v koncovce. Musíme udělat všechno pro to, abychom tady v Brně vyhráli my,“ hecuje na dálku své svěřence kouč Čuhel.

Ten vzpomenul na největší důvody posledních proher: „Příčina prohry na Slavii byla ve velkých individuálních chybách, ale i v celé obranné hře mužstva. Obecně je rozdíl mezi první a druhou ligou, v té první soupeř potrestá i menší chyby, ve druhé to tak být nemusí. Doufám, že se rapidně zlepšíme, jinak nemůžeme myslet na dobrý výsledek proti Budějovicím, ani v dalších kolech. Vidím, že kluky mrzí, že se nedaří. Ale hrajeme profesionální soutěž a je na každém z nás, abychom se s tím srovnali na hřišti i mimo něj. Z proher se musíme poučit na hřišti, žádná prohlášení nám nepomůžou.“

Nyní už se trenér Zbrojovky dívá dopředu, novinářům sdělil, jakými přednostmi se podle něj může soupeř pyšnit. „Budějovice hrají na brejky, do otevřené obrany, mají rychlý přechod. Bude to těžký zápas a soupeř je na takové těžké zápasy zvyklý. Musíme se mu vyrovnat nasazením a bojovností, důrazem v osobních soubojích. To vše nám teď chybělo. Musíme to tam dát, nebo budeme mít problém,“ ví dobře brněnský kouč.

Ten také prozradil, že nastanou určité změny v sestavě: „Do sestavy se vrací Kaufman, naopak nenastoupí Pašek kvůli svalovým problémům. Na marodce zůstává Král, ostatní jsou připraveni k zápasu. Glaser nastoupil v pondělí v juniorské lize a je také připraven k utkání. Více ale nechci dva dny před zápasem předbíhat.“

V závěru tiskové konference poslal Petr Čuhel vzkaz brněnským fandům. „Věřím, že diváci, kteří nám fandí, budou fandit i dál. Snad přijdou. Televizní přenos a navíc sobotní termín může znamenat úbytek fanoušků, ale já věřím, že nás přijdou povzbudit. Snad předvedeme těm, co přijdou, i těm, co nepřijdou, dobrou hru,“ doufá sám brněnský trenér.


Trenér Čuhel hovoří před utkáním s Českými Budějovicemi

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...