Na Jablonec by mohlo přijít více fanoušků než minule, přeje si trenér Čuhel

Na Jablonec by mohlo přijít více fanoušků než minule, přeje si trenér Čuhel

B R N O - Spolu se stoperem Luďkem Pernicou, jehož slova přineseme v samostatném článku později, se čtvrteční tiskovky před dalším zápasem zúčastnil tradičně také kouč brněnských fotbalistů Petr Čuhel. Jeho ohlédnutí za výhrou v Plzni i očekávání před soubojem s Jabloncem si můžete přečíst v následujícím článku.

Na tiskové konferenci před nedělním utkáním proti Jablonci se trenér Zbrojovky Petr Čuhel ještě na chvíli vrátil k senzačnímu vítězství brněnských fotbalistů na hřišti Viktorie Plzeň: „Utkání v Plzni už je minulost, ale příjemná, protože jsme tam vstřelili tři góly a zvítězili, což je výborné. Náš výkon ale nebyl úplně ideální, měli jsme tam hodně hluchých míst, Plzeň si díky tomu vypracovala hodně šancí. Do dalšího zápasu tedy musíme jít s tím, že obranné záležitosti musíme zlepšit. Hráči sami si uvědomují, že ne všechno v zápase bylo v pořádku, žádnou přílišnou euforii jsem tedy krotit nemusel.“

Kouč Brněnských se vyjádřil také k marodce svého mužstva. „Do lehkého tréninku se zapojil Petr Glaser, naopak na marodce zůstává Miroslav Král. Milan Lutonský se z dvacítek vrátil v pořádku a všichni ostatní hráči jsou připraveni do zápasu,“ těší Čuhela.

Ten se už samozřejmě dívá dopředu na dalšího ze soupeřů Zbrojovky: „Jablonec měl výborný úvod, Liberec porazil a dostal se na druhou příčku v tabulce. Tohle utkání je pro nás další výzva, budeme hrát proti velmi kvalitnímu mužstvu, které se netají tím, že usiluje o pohárové příčky. To také Jablonečtí potvrdili vstupem do sezóny. Chceme potvrdit dobrou výkonnost a v zápase obstát. Doma budeme chtít hrát aktivně, ale nesmíme zapomínat na to, co je silou Jablonce – tedy na Davida Lafatu a hru středové řady. Oproti zápase v Plzni se musíme zlepšit v obraně. Koncentrace hráčů musí být 90 minut, nemůžeme nechat chodit Jablonec do přečíslení, musíme soupeře udržet dál od naší branky. Bude to práce celého mužstva, osobní obranu na Lafatu určitě nebudeme hrát.“

Nedělní kolo Gambrinus ligy nabídne souboj druhého týmu se třetím, brněnský kouč však zápas s Jabloncem nebere jako souboj o přední příčky. „Beru to tak, že jsme slušně zvládli úvod a chtěli bychom pokračovat v těchto výsledcích i výkonech a přilákat na stadion další diváky. Samozřejmě bych si přál, aby bylo vyprodáno, ale rád bych věřil i tomu, že přijde víc lidí než minule. Doufám totiž, že podpora diváků bude naše výhoda proti Jablonci,“ zve trenér Petr Čuhel brněnské fanoušky na nedělní zápas proti Jablonci, který startuje v 17:00.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...