Zbrojovka bere s rezervou Slavie bod. Trefil se Kubr

Zbrojovka bere s rezervou Slavie bod. Trefil se Kubr

B r n o - Zbrojovku čekal v rámci 14. kola Chance Národní ligy další pražský soupeř. Do Brna přijela tentokrát rezerva Slavie a vše podstatné se na Srbské odehrálo již v první půli. Na úvodní trefu Berana dokázal po čtvrthodině zareagovat Lucas Kubr a po nepříliš záživné druhé půli si oba soupeři odnáší bod.

Do základní sestavy se vrátil kapitán Luděk Pernica, mezi náhradníky usedl i teprve šestnáctiletý gólman Kryštof Kostelný. Slavia vyrukovala na Srbské i se zkušenými Masopustem či Kolářem.

Po úvodní oťukávací desetiminutovce plné nepřesností dokázali mladí Slávisté dostat Zbrojovku pod tlak. Byli to ale domácí, kdo se jako první dostal do zajímavého zakončení. Štěpánek obdržel míč proti noze takřka v ideální pozici, jeho pokusu však chyběla větší razance i přesnost. V ještě slibnější šanci se na druhé straně ocitl po nedůrazu brněnské obrany Masopust, sázka na razanci se však v jeho případě neukázala jako šťastná a míč z jeho kopačky skončil nad bránou.

Slavia nakonec byla za svou aktivitu odměněna ve 23. minutě. Mucha centr z levé strany nepřesvědčivě srazil pouze k nohám Štěpána Berana a ten dokázal umístit míč přesně k tyči odkryté brány. A hosté byli nadále při chuti. Krátce po úvodní trefě pálil z úhlu Rama, tentokrát si ale Mucha v bráně počínal o poznání jistěji. Až po půlhodině hry se Zbrojovka začala více osmělovat směrem dopředu. Janetzkému střela ze střední vzdálenosti nesedla, o to povedeněji ale ve 38. minutě napřáhl Denis Granečný. Jeho skákavý pokus vyrazil Kolář pouze k Lucasovi Kubrovi, jenž svým prvním brněnským gólem srovnal na 1:1. Toto poločasové skóre se ještě v závěru půle snažil neúspěšně změnit Boledovič, jehož obstřel mířil jen vedle Muchovy brány.

Začátek druhé půle přinesl několik skrumáží v obou vápnech, z nichž nejnebezpečnější se odehrála v 56. minutě po centru Masopusta. Na ten si naskočil Rama a Mucha reflexivním zákrokem musel podržet svůj tým. Od tohoto momentu již utkání mnoho zajímavých situací nepřinášelo. Za zmínku stojí jen centr Janetzkého, který nedokázali zakončit dobíhající Potočný s Kubrem. Slavia měla nadále opticky navrch, utkání nicméně celou druhou půli směřovalo k plichtě, kterou také sudí Machálek stvrdil závěrečným hvizdem. Zbrojovka se tak další domácí remízou alespoň odlepila ze dna tabulky.

PREVIEW: V pátek proti Slavii B
A-tým
23.10.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V pátek proti Slavii B

B r n o - Nabitý týden pokračuje, po středečním pohárovém intermezzu dorostenců jde do boje první...