Zbrojovka s Vlašimí neudržela nadějné vedení. Po gólech Kronuse bere bod

Zbrojovka s Vlašimí neudržela nadějné vedení. Po gólech Kronuse bere bod

B R N O - Dlouho se zdálo, že zlepšený výkon na domácí půdě přinese Zbrojovce tolik kýžené tři body. Na zásah proti Prostějovu navázal tentokrát dvěma trefami Adam Kronus, díky němuž vedlo Brno ještě v 80. minutě 2:0. Dvě rychlé branky hostí v závěrečné desetiminutovce však zapříčinily, že si svěřenci trenéra Hynka připisují před reprezentační pauzou do tabulky bod za konečnou remízu 2:2.

I s navrátilcem do sestavy Janetzkým s kapitánskou páskou na ruce přivítala Zbrojovka tou dobou třetí tým druhé nejvyšší soutěže, Vlašim. Ta vstoupila do utkání aktivně a Muchovi pořádně zatrnulo při Costově ráně na zadní tyč po deseti odehraných minutách. Nakonec to však byli domácí, kdo se mohl poprvé radovat. Adam Kronus potvrdil střeleckou formu a ranou, jež zaskočila gólmana Koláře, dal brněnským fandům v 17. minutě důvod k radosti. Střelec první branky byl i nadále při chuti a hned o čtyři minuty později nechybělo mnoho k tomu, aby brněnskou aktivitu přetavil v druhou trefu. A když se neujaly ani pokusy Granečného, Texla a Kubra, šlo se do kabin za zaslouženého, nejtěsnějšího vedení Zbrojovky.

Úvod druhé půle se nesl v podobném duchu jako začátek dějství prvního. Zbrojovka nejprve musela přečkat šanci hostí, tentokráte když svůj tým proti ráně Biegona podržel Mucha. Poté ale již přišly chvíle Flinty. Proti Potočného střele ještě Kolář fantasticky dokázal zasáhnout, po necelé hodině hry však již vedení domácích bylo dvougólové. Brno využilo svého tlaku a po centru Štěpánka přidal druhý zásah domácích nikdo jiný než Adam Kronus!

Až do 80. minuty nic nenasvědčovalo tomu, že by si Vlašim měla z Brna odvézt body. Právě deset minut před koncem se ale na hranici vápna opřel do míče střídající Martin Šubert a zápletka byla na světě. A právě vstřelená branka vlila hostům krev do žil. Inkasovaný gól podobně jako proti Prostějovu vnesl zmatky do zbrojováckých defenzivních řad a za tři minuty bylo zčistajasna vyrovnáno. Muchu po skrumáží v domácím vápně prostřelil Jakub Hodek a v 83. minutě bylo skóre srovnané.

V posledních minutách tak mohly po třech bodech sahat oba celky, žádná větší šance ovšem již na Srbské k vidění nebyla a duel Zbrojovky s Vlašimí svého vítěze nenašel.

VIDEO: Trenér Hynek po utkání s Vlašimí
A-tým
05.10.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Hynek po utkání s Vlašimí

B r n o - Deset minut před koncem vedla Zbrojovka nad Vlašimí 2:0 a mířila za třemi body. Dva...
VIDEO: Měli jsme to ukopat, štve Kronuse po remíze
A-tým
05.10.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Měli jsme to ukopat, štve Kronuse po remíze

B r n o – Smutným hrdinou dnešního utkání byl útočník Adam Kronus. Ani jeho dva krásné góly...
PREVIEW: V sobotu proti Vlašimi
A-tým
03.10.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu proti Vlašimi

B r n o - V sobotu 5. října sehrají Zbrojováci poslední zápas před říjnovou reprezentační...

Fotogalerie

Všechny fotografie