Zbrojovku v Prostějově potopila desetiminutovka hrůzy

Zbrojovku v Prostějově potopila desetiminutovka hrůzy

P r o s t ě j o v - Ještě o poločase držela Zbrojovka v moravském souboji na hřišti Prostějova bezbrankovou remízu. Úvod druhého dějství však svěřenci trenéra Hynka nezachytili a v rozmezí 51. a 57. minuty inkasovali hned třikrát. Kronusova trefa pak už jen korigovala skóre na konečných 1:3 z pohledu Zbrojovky.

Prolomit negativní výsledkovou sérii a odrazit se vstříc vyšším patrům tabulky zajížděla Zbrojovka v dohrávaném kole na hřiště nedalekého Prostějova. Trenér Hynek musel sáhnout do sestavy na poslední chvíli kvůli předzápasovému zranění Šurala, kterého od první minuty nahradil Texl. Poprvé se v základní sestavě objevil sedmnáctiletý David Polášek.

V první půli ztěžoval oběma mužstvům kombinaci hustý déšť, i proto přišlo první vážnější ohrožení brány až po půlhodině ze vzduchu, kdy domácí Lima hlavičkoval mimo. To na druhé straně musel domácí gólman Vejmola zasahovat po technickém obstřelu Granečného. Vejmolův protějšek Mucha musel své nejlepší umění předvést v závěru půle, kdy jej prověřil Habusta.

Do druhého dějství vstoupili Hanáci aktivně a Mucha se znovu musel natahovat po táhlé ráně Slaměny. V 51. minutě pak odstartovala brněnská desetiminutovka hrůzy. Martin Šindelář si nejprve naběhl na centr do vápna a pohotovým zakončením odstartoval gólový účet zápasu. Hned dvě minuty na to trefil domácí Matoušek břevno, ani to však nebylo pro Zbrojovku dostatečným varováním a za další dvě minuty bylo vedení Hanáků dvougólové. Po Lehovcově centru to vypadalo na vlastní gól, branka byla nicméně nakonec připsána Filipu Žákovi. A v 58. minutě Mucha lovil míč ze sítě potřetí, kdy další nedůraz v obraně Zbrojovky potrestal znovu Filip Žák.

Zbrojovce se konečně zadařila útočná akce v 66. minutě, kdy Smejkal parádně vysunul Kubra a jeho centr uklidil do sítě Adam Kronus. Vstřelená branka přeci jen nabudila Brno ke zvýšené aktivitě, v klidu hrající Hanáci nicméně chytře kouskovali hru a další dramatizaci zápasu nepřipustili. Zbrojovku porazili 3:1 a prohloubili tak výsledkovou krizi brněnského celku.

VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Prostějově
A-tým
02.10.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Prostějově

P r o s t ě j o v - Ani druhý výjezd na Hanou v krátkém sledu Zbrojovce nevyšel. Na hřišti...
PREVIEW: Ve středu nás čeká dohrávka v Prostějově
A-tým
30.09.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Ve středu nás čeká dohrávka v Prostějově

B r n o - Zbrojováci mají na programu poslední dva zápasy před reprezentační pauzou. Prvním z nich...

Fotogalerie

Všechny fotografie