Krutý závěr a prohra se Zlínem

Krutý závěr a prohra se Zlínem

B R N O - V závěrečném utkání 8. kola Chance Národní Ligy zavítal do Brna loni ještě prvoligový Zlín. Spoustu šancí nabídla již atraktivní půle, branku však nikoliv. Ve druhé půli šli do vedení jako první hosté, Zbrojovka odpověděla úspěšnou penaltou Adama Kronuse. V divokém závěru pak spálil tutovka Šural, aby na druhé straně trefil Zlínským v šesté minutě nastavení z poslední akce zápasu Didiba.

Sestava Zbrojovky doznala oproti pohárovému utkání řady změn. Kvůli zranění či nemoci chyběli Sváček, Texl, Hložánek, Gyamfi, Jambor, Hellebrand a Pachlopník, karetní trest pak nepustil do hry Romana Potočného. Debut v základní jedenáctce si odbyl Daniel Švancara.

Úvodní minuty patřily domácím barvám. V první velké šanci se v sedmé minutě objevil Kronus, jeho střelu mimo trajektorii tří tyčí vychýlil obránce Simerský. Premiérové druholigové trefy se za chvíli mohl dočkat Polák, parádní ránu zpoza vápna hostující brankář dokázal vyrazit.

Hosté se o první šanci přihlásili po akci Vukadinoviče, kombinaci nakonec zakončoval Načkebia, ale Mucha si poradil. Úvodní půlhodinu atraktivního fotbalu na Srbské zakončila dalekonosná rána Didiby, která orazítkovala břevno. První půle tedy přinesla řadu šancí, branku však nikoliv.

Druhý poločas opět otevřela šance Brna, v níž se objevil Granečný. Ten zkusil technicky k pravé tyči a moc nechybělo, aby šli domácí do vedení.

Po hodině hry ovšem slavili hosté. Po ostrém centru Vukadinoviče se snažil Nový zachránit situaci před nabíhajícím Poznarem, po nešťastné teči však skončil míč v síti a bylo to 0:1. Zbrojovka následně reagovala na vývoj utkání střídáním, kdy Smejkal nahradil Matekoviče.

A právě Tomáš Smejkal byl u jedné z dalších klíčových situací druhé půle, když byl v 72. minutě povalen k zemi Černínem a byla nařízena penalta. Té se ujal Adam Kronus a tvrdou ranou mimo dosah Dostála srovnal – 1:1. Zlín si prakticky za minutu mohl vzít vedení zpět, Bartošákovu parádní ránu zlikvidoval neméně skvělým zákrokem plachtící Mucha.

Fanoušci i nadále sledovali atraktivní podívanou a vedení se mohlo překlopit na jednu či druhou stranu. Místo Švancary a Kronuse přišli v závěrečné desetiminutovce do hry zkušení obránci Šural s Pernicou. Jakub Šural se v 90. minutě mohl stát hrdinou Brna, když na něj v tutovce po krásné kombinační akci a skvělé přihrávce Kubra doslova zívala prázdná branka, jenže domácí bek pálil zblízka do břevna a do sítě nezamířila ani Smejkalova dorážka.

Jak dokáže být fotbal krutý, se nakonec ukázalo v šesté minutě nastavení při závěrečném rohu Zlína. Na centr z něj si na malém vápně naskočil Joss Didiba a prudkou hlavičkou, na kterou si ještě Mucha lehce sáhl, zmrazil celou Srbskou – 1:2. Zbrojovka tak z dramatického utkání odchází bez bodu, ševci si domů vezou všechny tři.

VIDEO: Trenér Hynek po utkání se Zlínem
A-tým
01.09.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Hynek po utkání se Zlínem

B r n o – Zbrojovka dnes proti Zlínu sahala po výhře, aby nakonec musela vstřebat neskutečně trpkou...
Adam Kronus: Hraje se na góly, v tom jsme prohráli
A-tým
01.09.2024 | Martin Lísal

Adam Kronus: Hraje se na góly, v tom jsme prohráli

B r n o – Vystřídaný Adam Kronus už se na lavičce pomalu smiřoval s tím, že Zbrojovka proti Zlínu...

Fotogalerie

Všechny fotografie