Šance nevyužity, Zbrojovka podlehla Vyškovu na jeho hřišti

Šance nevyužity, Zbrojovka podlehla Vyškovu na jeho hřišti

D r n o v i c e - Fotbalisté Zbrojovky nedokázali v 7. kole Chance Národní ligy bodovat na hřišti Vyškova v Drnovicích. V první půli sice byli nebezpečnějším týmem, ale v jejím závěru udeřili domácí. Po změně stran už se pak skóre neměnilo.

Trenér Hynek musel opět v sestavě učinit nucenou změnu. Zraněný kapitán Jambor nebyl k dispozici, jeho místo zaujal Daniel Polák. Sedmnáctiletý dorostenec nastoupil ke svému třetímu utkání, prvnímu v základní sestavě. Kapitánskou pásku pak navlékl Martin Nový.

Na první větší šanci se v Drnovicích čekalo poměrně dlouho, ovšem stála za to. Adam Kronus se dostal za obranu, zasekl si míč a povedenou ranou trefil tyč. Míč se ke smůle Zbrojováků odrazil takřka rovnoběžně s brankovou čarou a nikdo jej nedokázal usměrnit do sítě.

Poté dvakrát zahrozila dvojice Granečný - Potočný. Při prvním pokusu byl zkušený útočník zablokován a nakonec pálil mimo, při druhém ranou z první nastřelil dobře postaveného Borka.

Nakonec ovšem udeřilo na druhé straně. Nejprve Schön v první zajímavé možnosti Vyškova přestřelil, v závěru se ale Zbrojovce nepovedlo odvrátit po standardce balon a Tom Ulbrich se proti svému bývalému klubu prosadil, Brňané inkasovali po 225 minutách hry. Poločasový stav 1:0 byl pro hosty možná trochu krutý, ale takový někdy fotbal bývá.

Ve druhé půli šancí na straně Zbrojovky ubylo, naopak Vyškov mohl několikrát zvýšit náskok. Brňané sice drželi nadále míč, nedokázali se ale propracovat k nebezpečnějšímu zakončení. Na druhé straně Schön opět přestřelil, mimo tyče mířili i Vedral se Zajícem. Až v závěru utkání Brňané utáhli šrouby kolem šestnáctky Vyškova. Janetzkého gólovou hlavičkou nicméně opět zneškodnil Borek, navíc byl signalizován ofsajd. A neujaly se ani další standardní situace, Zbrojovka tak v drnovickém azylu Vyškova poprvé prohrála.

VIDEO: Trenér Hynek po utkání s Vyškovem
A-tým
26.08.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Hynek po utkání s Vyškovem

D r n o v i c e - Zbrojovka i přes poměrně nadějnou první půli nakonec v sedmém kole Chance Národní...
VIDEO: Daniel Polák o svém debutu v základní sestavě
A-tým
26.08.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Daniel Polák o svém debutu v základní sestavě

D r n o v i c e - Sedmnáctiletý Daniel Polák má za sebou debut v základní sestavě. Shodou okolností...
PREVIEW: V pondělí nás čeká Vyškov
A-tým
24.08.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V pondělí nás čeká Vyškov

B r n o - Zbrojováci mají před sebou sedmý letošní zápas. Program celého kola uzavřou na hřišti...

Fotogalerie

Všechny fotografie