Tři body v Táboře trefil Řezníček

Tři body v Táboře trefil Řezníček

T á b o r - Fotbalisté Zbrojovky se v 5. kole druhé nejvyšší soutěže představili na hřišti Táborska. Cíl odčinit prohru s Varnsdorfem a zvítězit nakonec splnili, když duel ve druhé půli rozhodl střídající Jakub Řezníček.

Trenér Hynek poslal do základní sestavy Gyamfiho, Kronuse či Jambora. Ten navlékl dokonce kapitánskou pásku, neboť Pernica se Šuralem chyběli vinou karetního trestu a Řezníček začal jen na lavičce.

Zbrojovka se snažila odčinit těžkou prohru s Varnsdorfem a v první půli byla aktivnějším týmem. Janetzkého pokus skončil rohovým kopem, po kterém hlavičkoval nebezpečně Štěpánek. Potočný byl poté poslán k zemi na hranici vápna, sudí to nicméně jako penaltový faul nevyhodnotil.

Po půlhodině hry ale upláchl obraně domácích Kronus, kterého nedovoleně zastavil Varačka a viděl červenou kartu. Z velkého tlaku v závěru poločasu pramenila Jamborova šance, prudkou ránu ale zastavil jeden z domácích obránců.

Ve druhé půli Zbrojováci i díky přesile drželi častěji míč, Táborsko nicméně také dokázalo vystrčit drápky. Nejnebezpečněji pálil Djordić, Sváčkovu svatyni ale minul. Zbrojováci posléze svírali stále těsněji zámek kolem šestnáctky domácích, nepříjemnou střelu vyslal Granečný, ale skončila opět jen rohovým kopem. Stejně tak lapil Pastornický pokus střídajícího Poláka, který dnes zapisoval první ligové minuty ve zbrojováckém dresu.

Až třináct minut před koncem padlo rozhodnutí. Švancarova střela byla zblokována ke Granečnému, ten přesně odcentroval a další střídající hráč Jakub Řezníček se v takových pozicích nemýlí - 0:1!

Definitivní rozhodnutí mohl přinést po Řezníčkově centru Švancara, protlačil se do zakončení, ale radost mu překazil Pastornický. Táborsko ještě v závěru zahrozilo z přímého kopu a v posledních vteřinách mělo rohový kop, Brňané si už ale výhru vzít nenechali.

VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Táboře
A-tým
10.08.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Hynek po utkání v Táboře

T á b o r - Hlavní cíl splněn. Zbrojovka dokázala výsledkově odčinit minulou porážku a na hřišti...
VIDEO: Jsem odchovanec, je to velká čest, říká o kapitánské pásce Jambor
A-tým
10.08.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Jsem odchovanec, je to velká čest, říká o...

T á b o r – Zbrojovku vedl do dnešního utkání poměrně překvapivý kapitán - při absencích...
PREVIEW: V sobotu nás čeká Táborsko
A-tým
08.08.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Táborsko

B r n o - V sobotu 10. srpna odehrajeme páté utkání letošní Chance Národní ligy. Představíme se na...