V domácí premiéře této sezóny nestačila Zbrojovka na Varnsdorf

V domácí premiéře této sezóny nestačila Zbrojovka na Varnsdorf

B R N O - Ve 4. kole letošního ročníku Chance Národní Ligy přivítali fotbalisté Zbrojovka na novém trávníku Varnsdorf, ale utkání by asi nejraději vymazali z paměti. Hosté na své vítězství zadělali už v první půli a nakonec zvítězili vysoko 6:1.

V sestavě Zbrojovky oproti středečnímu duelu v Chrudimi proběhly dvě změny, od začátku nastoupili Alli a Mičuda. Na lavičce už byl připraven i Gyamfi.

První poločas patřil Severočechům. Už ve třetí minutě vyslal Sváčkovi varování svou střelou Nykrín a po následném rohu Varnsdorf udeřil. Pernicou odvrácený míč se vrátil do vápna, kde dostal hodně prostoru Jakub Kosař a ranou po zemi k tyči otevřel skóre – 0:1.

Hosté byli aktivnější, jen těsně vedle mířily pokusy Amblera a další střela Nykrína. Následně zahrozila také Zbrojovka a i když Matekovič po Alliho pasu dokázal obstřelit brankáře, před čarou ho zastoupil Kouřil. A to se ukázalo jako jeden z klíčových momentů duelu.

Za minutu si totiž nešťastně hrudí srazil míč do vlastní sítě po centru Hudáka Filip Štěpánek – 0:2. Po rozehrávce navíc hosté vyrazili opět vpřed, aby zleva tvrdou a tečovanou ranou na vzdálenější tyč zvýšil na 0:3 David Nikrýn. Ve 35. minutě navíc čtvrtý gól po individuální akci přidal Camara.

Do druhé půle udělal kouč domácích Hynek hned trojité střídání a efekt se dostavil. Dvě zajímavé střely vyslal aktivní Alli, tu první Pešl vyrazil nad břevno a ta druhá zamířila naopak o centimetry vedle tyče. Za další tři minuty nejprve Granečný nepřekonal gólmana hostů z úhlu, jenže v pokračování akce byl faulován a na pořad dne přišla penalta. Té se chopil střídající Adam Kronus a ranou do protipohybu Pešla vykřesal naději pro domácí barvy – 1:4.

Ta však rychle vzala za své v 65. minutě, kdy Camara využil chybné přihrávky, utekl Pernicovi a ten musel zatáhnout za záchrannou brzdu – výsledkem byla rovnou červená karta. Od té doby už si domácí větší tlak nevytvořili, naopak hosté hráli v pohodě.

V 90. minutě navíc obdržel červenou kartu také Jakub Šural a hosté dvojnásobnou přesilovku potvrdili dalšími dvěma góly. Trefili se Deniss Stradins a Roman Zálešák, kteří uzavřeli výsledek na konečných 6:1 pro Varnsdorf.

VIDEO: Trenér Hynek po utkání s Varnsdorfem
A-tým
03.08.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Hynek po utkání s Varnsdorfem

B r n o - Hodnotit utkání, v němž váš tým podlehne na domácím hřišti 1:6, není zrovna nejsnadnější...
PREVIEW: Domácí premiéra proti Varnsdorfu
A-tým
01.08.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Domácí premiéra proti Varnsdorfu

B r n o - Zbrojováci se ve čtvrtém kole poprvé představí doma. Na zrekonstruovaném trávníku hostí...

Fotogalerie

Všechny fotografie