Také s Táborskem nerozhodně

Také s Táborskem nerozhodně

B R N O - V prvním domácím jarním zápase přivítali fotbalisté Zbrojovky na svém hřišti třetí Táborsko. Po celé utkání nicméně nenalezli recept na nejlepší obranu soutěže, duel tak skončil remízou 0:0.

Kouč Tomáš Polách po divoké remíze na Dukle učinil v sestavě několik změn, částečně vynucených. Zranění vyřadilo ze hry Kronuse, pro nemoc vypadl Hellebrand a zdravotní problémy měl v týdnu i Endl, který začal jen na lavičce. V základní sestavě se tak poprvé objevil Falette a vrátil se také vykartovaný Řezníček. Gyamfi se stihl uzdravit, alespoň na lavičku usedl Texl a poprvé od srpna nastoupil také Nový.

V úvodu měli více ze hry hosté, kteří se v úvodní desetiminutovce dostali do dvou nadějných šancí. Nejprve pálil levačkou Plachý, jehož technická rána o centimetry minula tyč domácí branky. Následně si hledal střeleckou pozici po přetaženém centru Kateřiňák, ale v záklonu nakonec hlavou Sváčka nijak neohrozil.

Domácí zahrozili poprvé po čtvrthodině Řezníčkem, kterého uvolil centrem z levé strany Potočný, ránu kapitána Zbrojovky dokázal Pastornický zneškodnit skvělým zákrokem. Brno poté bylo o něco aktivnější na míči. O slovo se ve 25. minutě přihlásil i první jarní střelec Zbrojovky Koželuh, který z dálky pořádně protáhl Pastornického. Ten opět musel vytáhnout výborný zákrok.

V závěrečné čtvrthodině první půle zahrozili dvakrát ještě hosté z jihu Čech. Nejprve se za vápnem prodral ke střele nejlepší střelec hostů Djordič, jehož rána o kousek minula tyč. V úplném závěru půle pak tentýž hráč číhal na odražený balón, který k němu po rohu vyboxoval Sváček, ale bosenský kanonýr trefil z voleje jen jednoho z domácích obránců kousek před čárou.

Do druhé půle učinil trenér Polách jednu změnu, kdy Nového nahradil navrátilec Jiří Texl. Zbrojovka byla opět lehce aktivnějším týmem, na větší šance se ale čekalo. Hru po hodině hry přišel oživit Granečný místo Alijagiče, taktická bitva, v níž se čekalo na další chybu, však pokračovala.

V 75. minutě pak přišli hru Brna rozhýbat místo Fouska s Potočným nově příchozí Jambor se Smejkalem a brzy nato zahrozil mladý obránce Hamza, který pálil k pravé tyči, leč ji o pár čísel minul. Zbrojovka stupňovala svůj tlak, větší šanci bychom ale ve druhé půli do té doby hledali marně.

Rozhodnutí mohlo přijít minutu před vypršením řádné hrací doby, kdy Řezníček rychle zakombinoval s Texlem a mohl skórovat, nejlepšího střelce ligy však vychytal bezchybný Pastornický. Branky se diváci v ADAX INVEST Areně v chladném sobotním večeru nedočkali ani po posledním rohovém kopu, a tak oba týmy zapsaly na jaře druhou remízu.

VIDEO: Trenér Polách po utkání s Táborskem
A-tým
09.03.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání s Táborskem

B r n o – Fotbalisté Zbrojovky nedokázali ani ve druhém jarním utkání zvítězit. Po přestřelce na...
VIDEO: Jiří Texl po utkání s Táborskem
A-tým
09.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Jiří Texl po utkání s Táborskem

B r n o – Záložník Jiří Texl se poprvé po zranění vrátil na hřiště, v utkání s Táborskem naskočil...
PREVIEW: V sobotu se utkáme s Táborskem
A-tým
07.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu se utkáme s Táborskem

B r n o - Jaro pokračuje a Zbrojovka už vyhlíží první domácí zápas v roce 2024. V sobotu přijede...

Fotogalerie

Všechny fotografie