Famózní druhá půle znamená výhru s Libercem!

Famózní druhá půle znamená výhru s Libercem!

B R N O - Duel 14. kola mezi Zbrojovkou a Libercem přinesl krasojízdu Brňanů ve druhé půli, ve které Zbrojovka nasázela Liberci tři branky a díky výhře 3:0 se posunula na pátou příčku FORTUNA:LIGY. Gólem a asistencí se na triumfu podílel Michal Ševčík, Jakub Řezníček se díky desátému gólu osamostatnil na čele tabulky střelců.

Trenér Dostálek poslal do hry totožnou sestavu, která zahájila minulý víkend duel proti Pardubicím. V úvodu zahrozil Wale Musa Alli, který prošel po levé straně až do vápna, odcentroval a Řezníček následně hlavou orazítkoval spojnici břevna a tyče. O minutu později se nad vápnem uvolnil Ševčík a svým ostrým pokusem protáhl Vliegena, jenž jeho pokus vyboxoval mimo prostor brány.

Následně se na druhé straně dostal do brejku Mick van Buren, jeho únik zlikvidoval s pomocí Granečného brněnský fantom Martin Berkovec. Zbrojovka pokračovala v aktivní hře a ve 23. minutě to byl opět Alli, který zavařil obraně hostů, když nasadil jesličky Gebre Selassiemu a ostrou ranou opět rozezvučel břevno. Těsně před poločasem pak znovu zazlobil hostující van Buren, který prchal sám na Berkovce, ale Hlavica se stihl vrátit a špičkou kopačky odchýlil míč mimo prostor branky. Poté ještě Řezníček hlavičkoval vedle brány, první půle tedy branku nenabídla.

Start do druhé půle vyšel Zbrojovce na výbornou. Po Ševčíkově rohovém kopu v 51. minutě se totiž před brankou Liberce strhl velký závar, ze kterého vytěžil Jakub Šural vedoucí gól, když propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. O osm minut později propukla radost v ADAX Invest Areně nanovo, když po rychlé rozehrávce Vliegena zazmatkoval hostující obránce, nechal se obrat Součkem, jehož přistrčení zužitkoval Michal Ševčík a obstřelil Vliegena - 2:0.

Flinta nepolevovala a třetí gól mohl přidat Řezníček, ale chvíli po druhé brance zápasu nedokázal vyskočit dostatečně vysoko, aby míč z kopačky Součka uklidil do sítě. Mrzet jej to ale nemuselo, protože v 72. minutě se obnovila tradiční spolupráce Řezníček - Ševčík. Mladý středopolař Zbrojovky vysunul krásnou přihrávkou do úniku právě Jakuba Řezníčka, jenž si věděl rady a svým lobem se poprvé v sezoně prosadil v domácím prostředí. Celkem šlo o desátý letošní gól brněnského kapitána, který je aktuálně nejlepším střelcem soutěže.

V samotném závěru ještě mohl navýšit střídající Blecha, ale po přiťuknutí od Matejova srazil jeho ránu obránce na roh. Další branka už nepadla a Zbrojovka se před více jak čtyřtisícovou návštěvou prezentovala výhrou 3:0 a posunem do první pětice F:L.

VIDEO: Trenér Dostálek po výhře s Libercem
A-tým
30.10.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po výhře s Libercem

B r n o - Co nabídlo utkání s Libercem? Skvělý týmový výkon, po delší době domácí výhra, čisté...
VIDEO: Věřím, že si lidi fotbal užili, usmívá se Šural
A-tým
30.10.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Věřím, že si lidi fotbal užili, usmívá se Šural

B r n o – Utnul čekání na gól ze standardky, navíc nasměroval Zbrojovku ke druhé letošní domácí...
PREVIEW: Dalším soupeřem je Liberec!
A-tým
28.10.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je Liberec!

B r n o - Po třech venkovních zápasech se Brňané vracejí do ADAX INVEST Areny, kde přivítají...

Fotogalerie

Všechny fotografie