Zbrojovka odjíždí ze hřiště béčka Sparty bez bodu

Zbrojovka odjíždí ze hřiště béčka Sparty bez bodu

B R N O - Posíleni čtyřmi výhrami v řadě zavítali fotbalisté Zbrojovky na hřiště Sparty B, která touží po účasti v baráži. Utkání nakonec rozhodla jedna jediná branka, o niž se po necelé hodině hry postaral domácí Ryneš. Brňané tak podruhé na jaře vyšli bodově naprázdno.

Oproti středečnímu vítěznému domácímu duelu proti Ústí nad Labem učinil trenér Richard Dostálek na hřišti béčka Sparty dvě změny – do základní sestavy se vrátili Jiří Texl a Filip Blecha, naopak Michal Ševčík začal jen na lavici náhradníků.

Úvod duelu, který mohl Zbrojovku přiblížit už nesmírně blízko postupu do nejvyšší soutěže, byl opatrný. Za zmínku tak stojí až třináctá minuta a smolné zranění Jakuba Šurala, kterého musel nahradit Lukáš Endl. Brněnští posléze byli mírně aktivnější.

Asi největší šanci první půle si vypracovali ve 34. minutě, kdy Fousek vyslal krásně do úniku Blechu. Ten zkusil brankáři Kotkovi udělat kličku, jenže gólman Sparty se mu vrhnul pod nohy a čistě sebral míč. Střelecký pokus Kuby Přichystala se pak mezi tyče nevměstnal, úvodní půle tak branku nenabídla.

O všem podstatném pak rozhodla 56. minuta. Domácí vyrazili po brněnské ztrátě míče do rozhozené obrany v akci dvou na jednoho a střídající Turyna naservíroval míč volnému Matěji Rynešovi, který střelou z první otevřel skóre – 1:0.

Kouč Dostále reagoval střídáním a do hry se dostali Kohoutek se Ševčíkem. Druhý jmenovaný mohl vyrovnat po vysunutí od Přichystala, křižná rána se však mezi tyče nevešla. V dalších minutách se hra srovnala a domácí nepouštěli svého soupeře do větších šancí.

Naopak v 86. minutě mohl definitivně rozhodnout domácí Ryneš, pálil křižně na bližší tyč, nicméně Berkovec si připsal důležitý zákrok. Aspoň bod pro Zbrojovku mohl v závěrečných šancích zachránit Přichystal, jenže nejprve ránu z otočky netrefil úplně čistě, a tak Kotek zasáhl, v poslední minutě pak hlavičkoval z těžké pozice vedle.

Po čtyřech výhrách v řadě tak fotbalisté Zbrojovky vyšli bodově naprázdno, jejich náskok na čele ligy však vzhledem k dalším výsledkům stále činí čtrnáct bodů.

VIDEO: Sestřih utkání na Spartě B
A-tým
19.04.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání na Spartě B

P r a h a - Fotbalisté Zbrojovky prohráli v utkání 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Sparty B...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání na Spartě B
A-tým
17.04.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání na Spartě B

P r a h a - Zbrojováci se po týdnu opět představili v Praze, oproti minulému víkendu ale tentokrát...
VIDEO: Škoda šancí, mohlo se to vyvíjet jiným směrem, mrzelo Blechu
A-tým
17.04.2022 | Martin Lísal. FOTO: Jakub Pláteník

VIDEO: Škoda šancí, mohlo se to vyvíjet jiným směrem,...

B r n o – Filip Blecha chyběl pro zranění Zbrojovce ve dvou zápasech. Proti Ústí se na hřiště...