Tři góly, tři body. Zbrojovka uspěla i na Žižkově

Tři góly, tři body. Zbrojovka uspěla i na Žižkově

Ž I Ž K O V - Ve 22. kole zamířila Zbrojovka na Žižkov. Brňané od začátku kráčeli za výhrou a díky třem brankám mohou slavit tři body. Zbrojovka tak naplno bodovala na Žižkově poprvé od roku 2008 a na první příčce už má dvanáctibodový náskok.

Zbrojovka mohla otevřít skóre hned v úvodu zápasu, kdy Štěrba prokázal své schopnosti, prošel s míčem až do vápna, ale svou umístěnou střelou pouze nechal vyniknout někdejšího Zbrojováka Halousku. V sedmé minutě se snažil gólmana překonat i brněnský mladík Ševčík, ale jeho pokus nenadělal brankáři Žižkova žádné starosti. Hosté byli jednoznačně aktivnější a tlačili svého soupeře na útočné polovině. Velkou šanci si Zbrojovka vypracovala ve 23. minutě, kdy se Přichystal zjevil u míče v prostoru penalty, ale jeho pokus byl zablokován jedním z domácích hráčů.

Mrzet jej to však nemuselo, Nečas se za pár minut protáhl podél vápna, míč se po souboji dostal na nohu Kuby Přichystala, jehož střela mířila mimo, ale Benson Sakala si jej srazil do sítě - 0:1. Žižkov se dostal do vážnější šance až v závěru poločasu. V 38. minutě dostal míč Voltr, ale zimní posila Žižkova nechala vyniknout brankáře Berkovce. Ten se vytáhl i o chvíli později proti šanci Gabriela a udržel tak vedení Brňanů. Dvě minuty před koncem poločasu se dostal do šance Nečas, jehož dělovka se zastavila až zákrokem Halousky, který vyškrábl míč z prostoru břevna. Poločas tak ovládla Zbrojovka poměrem 1:0.

Druhý poločas začal pro Zbrojovku nejlépe, jak mohl. Hned po čtyřech minutách se po souboji Řezníčka odrazil míč na hranici vápna k Jakubu Nečasovi, jehož krásně umístěná rána skončila u pravé tyče brankáře Halousky - 0:2. Žižkov mohl takřka obratem snížit, Elekanův centr přilétl na hlavu Batioji, jehož hlavička přistála vedle branky Berkovce. Třetí gól přišel v 65. minutě, kdy Přichystal poslal přízemní centr do vápna, chytře jej Ševčík přepustil dál, kde si jej našel nejlepší střelec soutěže Jakub Řezníček a přesnou ranou uklidil míč do sítě - 0:3.

"Flinta" pokračovala ve své hře a za vedení o tři branky se nikam nehnala. Snížení mohla přinést šance Osmančíka, ale domácí fotbalisté se pouze vyprášil rukavice Berkovce. V závěrečných minutách si také zahrál navrátilec po zranění, David Jambor, ale žádné změny ve skóre či větší šance se už diváci nedočkali. Poprvé od roku 2008 tak v ligovém utkání vezou Brňané z Žižkova body. Zbrojovka tak splnila roli favorita a vítězí 3:0.

VIDEO: Kluci teď pracují dobře, hodně blokují střely, chválil Berkovec spoluhráče po Žižkovu
A-tým
12.04.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Kluci teď pracují dobře, hodně blokují střely,...

P r a h a – První poločas nedělního utkání na Žižkově začal za jasného počasí, skončil hustým...
VIDEO: Sestřih utkání na Žižkově!
A-tým
12.04.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Sestřih utkání na Žižkově!

B r n o - Zbrojovka zvítězila ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Viktorky Žižkov 3:0. Na...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání na Žižkově
A-tým
10.04.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání na Žižkově

P r a h a – Žižkovský trávník nepatřil v posledních letech k nejoblíbenějším, Zbrojovce se tu...

Fotogalerie

Všechny fotografie