Zbrojovka porazila Příbram, body trefil Bariš

Zbrojovka porazila Příbram, body trefil Bariš

B R N O - Jednadvacáté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivedlo na Srbskou Příbram. Domácí Zbrojovka dokázala svého soka držet v šachu většinu hrací doby a díky brance Damiána Bariše může slavit tři body za výhru 1:0.

Domácí v mrazivém počasí zahájili duel aktivněji ale k jasné šanci se nedostali, tu si naopak vytvořila Příbram. Po čtvrthodině hry se dostal k míči Tomáš Wágner, jehož rána z vápna mířila pouze do připraveného Berkovce. Zbrojovka se dočkala gólu hned z první vyložené šance, když si Texlův přesný centr našel Damián Bariš a ranou mezi gólmanovy nohy poslal Brno do vedení. Navýšit náskok Zbrojováků mohl po půlhodině hry Blecha, jehož pokus zastavil Melichar.

Brno bylo při chuti a druhou branku v utkání měl na noze Damián Bariš. Jeho ostrá rána letěla k levé tyči, ale k ní se dostal skákající Melichar a udržel těsný rozdíl ve skóre. Fanoušci Flinty hnali domácí za další brankou a čtyři minuty před pauzou se málem dočkali. Nečas se dostal k odraženému míči, poslal jej přesným centrem k Fouskovi, jehož povedená střela nadělala Melicharovi potíže, ale přesto gólman Příbrami obstál. Poločas tak ovládla Zbrojovka poměrem 1:0.

Domácí ve druhé půli pokračovali v nastaveném tempu a už po dvou minutách se snažil pálit Nečas, jeho pokus však obrana zblokovala a následný centr na Přichystala svého adresáta nenašel. Na druhé straně se snažil ohrozit Berkovce Wágner, ale jeho snažení zastavil praporek asistenta.

Patrně největší šance druhé půle přišla v osmašedesáté minutě. Fouskův centr z volného kopu proletěl až na hlavu Šurala, jenž těsně minul branku Příbrami. Zbrojovka do závěrečných dvaceti minut poslala trojici čerstvých hráčů, i díky tomu dokázala uhlídat hostující ofenzívu. A nechybělo mnoho a Srbská by se dočkala druhé branky.

Osm minut před koncem se dostal k míči novic Hladík, ale jeho nízká rána letěla těsně vedle. O minutu později zahrozila Příbram, když Vokřínek poslal do vápna prudký pas, ale nikdo z hostujících hráčů se k míči nedostal a kouč Dostálek si mohl oddechnout. V tříminutovém nastavení Zbrojovka uhlídala i rohový kop Příbrami, na který doběhl i brankář Melichar, a může slavit tři důležité body.

VIDEO: Sestřih utkání s Příbramí (1:0)
A-tým
04.04.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Sestřih utkání s Příbramí (1:0)

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky porazili v utkání 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Příbram 1:0. Jediný...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Příbramí
A-tým
01.04.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Příbramí

B r n o – Zbrojováci zahájili náročný duben vítězně. Proti Příbrami zopakovali podzimní výsledek,...
VIDEO: Gól věnuju dcerce, která má dnes narozeniny, usmíval se Bariš
A-tým
01.04.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Gól věnuju dcerce, která má dnes narozeniny,...

B r n o – Přesně před rokem se Damián Bariš stal tatínkem, na světě přivítal dcerku Zoru. A její...

Fotogalerie

Všechny fotografie