Zbrojovka nedokázala přehrát Líšeň, ztratila body i hráče

Zbrojovka nedokázala přehrát Líšeň, ztratila body i hráče

B R N O - Fotbalisté Zbrojovky nezvládli třetí jarní utkání a na domácím stadionu podlehli Líšni 1:3, když jediný gól vstřelil ve druhé půli kapitán Řezníček. První domácí prohru v sezóně pak ještě zhoršilo zranění dvou hráčů.

Zbrojovka před utkáním uctila minutou ticha smrt Vítězslava Kotáska, člena mistrovského týmu z roku 1978 a majitele stříbrné i bronzové medaile z následujících dvou ročníků československé fotbalové ligy. Kapitán Řezníček také při nástupu do utkání obdržel od kapitána SK Líšeň šek na 20 000 korun, které líšeňský klub vybral na podporu mládežnického trenéra Zbrojovky Josefa Havla.

Začátek zápasu se Zbrojovce nepovedl. Hned z první standardky “Flinta” inkasovala. Matochův roh nešťastně prodloužil Moravec k Davidu Paškovi, který zavzpomínal na léta strávená na Srbské a poslal hlavou míč do sítě. Zbrojovka mohla odpovědět po akci Přichystala, který lobovaným míčem vyzval ke skórování Ševčíka, ten před odkrytou brankou zaváhal a poslal míč mimo.

Srovnání mohl obstarat krátce po pětadvaceti minutách hry Hladík, ale svou ránu mezi tyče také nevměstnal. Na druhé straně hrozila dvojice Matocha - Šumbera, ale místo ohrožení Berkovce došlo pouze k vybojování rohového kopu. Roh si vzal na starost opět Matocha, jeho pokus prošel až k volnému Ondřeji Ševčíkovi, jehož rána byla nad schopnosti Martina Berkovce. Líšeň tak po půlhodině hry vedla o dvě branky.

Další nepříjemné momenty přišly hned po druhé brance hostí. Nejprve Machalík fauloval Hrabinu, kterého musel nahradit Damián Bariš. Hned po následující standardce přišel druhý nepříjemný moment, když po centru do líšeňského vápna zůstal ležet na hrací ploše Jan Štěrba, který opustil stadion ve vozu rychlé záchranné služby.

Start do druhé půle měli lepší domácí. Hned po deseti minutách se tečovaný míč snášel do prostoru brankové čáry, ale bohužel pro domácí se nevměstnal ani do branky, ani na hlavu Kuby Řezníčka. O chvíli později pálil Endl, ale nedokázal překvapit Veselého.

Po hodině hry se potřetí mohli radovat hosté. Matocha se protáhl po levém křídle, poslal do vápna centr, který přistál na hlavě nikým nehlídaného Milana Lutonského a ten se nemýlil. Zbrojovka se přece jen dočkala v 72. minutě, kdy Texlův centr doletěl k Jakubu Řezníčkovi, kapitán Zbrojovky ustál souboj s Ševčíkem a neomylně poslal míč do sítě.

Zbrojováci si v závěrečných minutách vypracovali několik dalších gólových šancí, ale obrana Líšně si dokázala poradit. Velké potíže dělal hostující obraně zejména kapitán Řezníček, ale míč za gólmana Veselého se jemu ani spoluhráčům dostat nepodařilo. Zbrojovka tak doma podlehla Líšni 1:3 a poprvé v sezóně se na Srbské musela obejít bez bodů.

VIDEO: Jsem připravený a v pořádku, hlásí uzdravený Bariš
A-tým
21.03.2022 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Jsem připravený a v pořádku, hlásí uzdravený...

B r n o – Na lavičce Zbrojovky se poprvé po svém zranění objevil i Damián Bariš. Do hry se nakonec...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Líšní
A-tým
18.03.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Líšní

B r n o - Zbrojováci v dnešním utkání s Líšní po čtyřech výhrách v řadě vyšli bohužel bodově...
VIDEO: Musíme to hodit za hlavu a jet dál, přeje si Berkovec
A-tým
18.03.2022 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Musíme to hodit za hlavu a jet dál, přeje si...

B r n o – Tři střely mezi tyče, tři inkasované góly. Takový průběh utkání s Líšní si Martin...

Fotogalerie

Všechny fotografie