Žižkov poražen, Přichystal s Fouskem posunuli Zbrojovku na špici

Žižkov poražen, Přichystal s Fouskem posunuli Zbrojovku na špici

B R N O - Brněnští fotbalisté zakončili osmé kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bitvou se Žižkovem. Zápas na chladné Srbské přinesl tři branky, z toho dvě do sítě hostí. Díky tomu může Zbrojovka slavit vítězství 2:1 a tři body do tabulky, které znamenají posun na první pozici.

Zbrojovka vlétla do utkání i s uzdraveným Kubou Přichystalem aktivně, hned v páté minutě dostal míč do branky Michal Ševčík. Jeho radost však chvíli poté zastavil praporek pomezního - ofsajd. Zbrojovka nicméně pokračovala v aktivitě a její útočné snažení mohl zúročit Kuba Řezníček, který vysouval do zakončení Ševčíka, ten pálil svou levou nohou a těsně minul vzdálenější tyč hostující branky. I u další zajímavé akce byl aktivní Ševčík. Tentokrát vyzval svým centrem k zakončení Endla, jenž “koníčkem” málem překonal Soukupa, žižkovský gólman parádním zákrokem konečky prstů vytěsnil míč na roh.

Právě roh se ukázal jako klíčový prvek ke gólu. Po něm se totiž Řezníček dostal k míči, vrátil jej do “ohně”, kde si hrací předmět našel Jakub Přichystal a poslal jej ve skluzu pod víko. Vedení “Flintě” nicméně nevydrželo příliš dlouho. Zbrojovka totiž ve 34. minutě odvrátila roh jen k na hranici vápna, kde napřáhl Josef Bazal a jeho ránu tečoval Endl mimo operační prostor Berkovce.

Další rána přišla pro Brno o pět minut později, kdy se nešťastně zranil Štěrba a musel střídat, jeho místo zaujal Šural. V závěru poločasu navíc začaly zdravotní potíže tížit i Čermáka a Zbrojovka neměla do druhé půle ideální výhledy. To mohl změnit ve čtvrté minutě nastavení Fousek, ale z volného kopu nechal jen vyniknout Soukupa, který vyrazil míč mimo branku. Poločas tak skončil nerozhodně 1:1.

Do druhé půle naskočil místo Čermáka Texl a Zbrojovka měla opět raketový start. Ševčík po rozehrávce obešel protihráče, následně Přichystal připravil pozici pro Adama Fouska, který si věděl rady a ranou k pravé tyči poslal “Flintu” opět do vedení. Ze hry uběhlo pouhých patnáct vteřin!

Zbrojovka toužila náskok navýšit a dostávala se k brance zejména po akcích po stranách. V jedné takové se dostal po krásné akci do vápna Bariš, ale jeho centr zastavil skluzující bek Žižkova. Domácí sice reklamovali ruku, ale píšťalka sudího Křepského zůstala němou.

Bariš se mohl mezi střelce zapsat v 63. minutě, kdy se k němu odrazil míč na hranici vápna, jeho tvrdá rána byla lehce tečována mimo branku. O chvíli později se dostal do šance Hladík, ale jeho pokus zablokoval obránce Žižkova. Na druhé straně se velká šance urodila až v závěru, kdy se po centru dostal k míči Řezáč, jeho nepříliš povedený pokus však Berkovec zlikvidoval. Závěr duelu zvládla Zbrojovka velezkušeně, kdy Žižkov nepustila z posledních dvaceti metrů hřiště a i díky tomu může slavit tři cenné body za výhru 2:1. Po osmém kole se tak Brňané posunuli na první pozici.

VIDEO: Sestřih utkání se Žižkovem!
A-tým
22.09.2021 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Sestřih utkání se Žižkovem!

B r n o - V utkání 8. kola porazili Zbrojováci Viktorii Žižkov 2:1. Na Zbrojovka TV si teď můžete...
VIDEO: Gól, nahrávka, výhra. Jsme spokojení, usmívá se Přichystal
A-tým
20.09.2021 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Gól, nahrávka, výhra. Jsme spokojení, usmívá se...

B r n o – Jeden gól vstřelil, na druhý nahrál. Jakub Přichystal se do statistik nedělního vítězného...
VIDEO: Potřebuji svoje výkony ustálit, přeje si Fousek
A-tým
20.09.2021 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Potřebuji svoje výkony ustálit, přeje si Fousek

B r n o - Zbrojovka proti Žižkovu navázala na výhru z Příbrami a už pět zápasů je bez porážky. Po...

Fotogalerie

Všechny fotografie