Řezníček rozhodl v nastavení a Flinta veze z Líšně výhru

Řezníček rozhodl v nastavení a Flinta veze z Líšně výhru

B R N O - Po vysoké výhře nad Jihlavou čekalo Zbrojovku utkání na hřišti SK Líšeň. Po bezgólové půli poslal hosty do vedení Hladík, na vyrovnání Ondřeje Ševčíka pak nalezl odpověď v samém závěru Řezníček.

Vyjádření klubu k incidentu ze závěru utkání: "Neschvalujeme dnešní incident a nesouhlasíme s podobným chováním, které na stadiony nepatří. Jako hostující klub v tuto chvíli vyčkáváme na výsledky šetření LFA a Policie ČR, po vyhodnocení těchto šetření pak přistoupíme k dalším krokům."

Trenér Dostálek udělal dvě vynucené změny oproti výhře nad Jihlavou. Zraněného Hrabinu nahradil Bariš a Zavadila ve středu pole Ševčík.

První šanci derby mohla přinést šestá minuta hry, kdy domácí Líšeň zahrávala nebezpečnou standardku z pravé strany. Tu sice zastavila zeď, ale míč se odrazil k Rolinkovi, který nebezpečně pálil na zadní tyč a Endl protečoval míč na roh. Na druhé straně se po deseti minutách hry mohl prosadit Řezníček, který patičkou sklepával centr Hladíka, bohužel pro Zbrojovku zamířil míč mimo prostor branky. Chvilku předtím chyběl brněnskému útočníkovi krok, aby dosáhl na střílený Fouskův centr.

Zbrojovka mohla udeřit z přímého kopu, ale jeho zahrání se Fouskovi nepovedlo dle představ a skončilo nad brankou. Na další gólovou šanci si museli diváci počkat až do 36. minuty, kdy se hnal po levé straně Silný, prohodil Endla, ale svou střelou minul delší tyč Berkovce. V závěru poločasu ještě zahrozil Málek, jehož pokus z pravé strany těsně netrefil prostor u zadní tyče. Poločas tak branku nepřinesl.

Vstup do druhé půle vyšel Zbrojovce nejlépe, jak mohl. Rychlonohý Přichystal se prohnal po levém křídle, poslal míč na malé vápno, kde Jan Hladík nezaváhal a z otočky poslal Zbrojovku do vedení! O chvíli později mohl navýšit Řezníček, ale v brejku nedokázal zakončit a byl odzbrojen. Bohužel pro početnou návštěvu ze Srbské přišel trest. Centr Málka si našel ve vápně nehlídaný Ondřej Ševčík a ve skluzu poslal míč za bezmocného Berkovce, který následně zasypal spoluhráče vyčítavým pohledem - 1:1.

Obratem mohli Marvani vést, Kučera se totiž dostal až před Berkovce, který si tváří v tvář někdejšímu hráči Zbrojovky poradil a zachránil svůj tým. Zbrojovku inkasovaný gól zabrzdil, ale i přesto si koncentrovaná obrana Flinty dokázala poradit s nájezdy Marvanů. Zlom utkání mohl nastat v 78. minutě, kdy Štepanovského pokus vyrazil Veselý jen k Čermákovi, ten ale z vrcholu vápna přestřelil odkrytou klec Líšně. O minutu později došlo k přerušení hry, neboť na hrací plochu zamířili hned dva fanoušci.

Rozhodí Dubravský stáhl hráče obou týmu ke střídačkám a nakonec tasil červenou kartu. Tu viděl domácí Silný, který se angažoval při potyčce pořadatelů s dvojicí narušitelů na hrací ploše a nedal tak hlavnímu arbitrovi jinou možnost.

Po krátké pauze se tak utkání opět mohlo rozběhnout a minutu před vypršením standardní hrací doby se Zbrojovka málem dočkala rozhodnutí. Štepanovský rozehrál standardku v podobě nacvičeného signálu, na jehož konci stál Kuba Přichystal, který bohužel neprostřelil Veselého a ten tak předvedl parádní zákrok. Na body pro Líšeň to však nestačilo. Ve druhé nastavené minutě se totiž Damián Bariš prezentoval chirurgicky přesným centrem do pokutového území, kde stál fantom domácího utkání s Jihlavou - Kuba Řezníček. Hostující fanoušci mohli slavit. Řezníček poslal neomylně míč do sítě a vystřelil Zbrojovce tři cenné body.

Trenér Dostálek po utkání v Líšni
A-tým
22.08.2021 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Trenér Dostálek po utkání v Líšni

B r n o – Zbrojováci v Líšni zopakovali výsledek z loňského června a zvítězili 2:1. Vítězný gól si...
VIDEO: Jan Hladík po utkání v Líšni
A-tým
22.08.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Jan Hladík po utkání v Líšni

B r n o - Ke čtvrté výhře letošního ročníku přispěl výraznou měrou i Jan Hladík. Ten vstřelil...
PREVIEW: V pátém kole míříme do Líšně!
A-tým
20.08.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: V pátém kole míříme do Líšně!

B r n o - V 5. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čeká na Zbrojováky nejkratší výjezd sezóny - představí se...

Fotogalerie

Všechny fotografie