Juniorka porazila Třinec a pojistila si postup do finálové skupiny

Juniorka porazila Třinec a pojistila si postup do finálové skupiny

B r n o - Junioři Zbrojovky dnes v duelu s posledním Třincem splnili roli favorita a zvítězili hladce 4:0, když všechny branky padly už v první půli. Výhra dává Brňanům už dvě kola před koncem jistotu postupu do finálové skupiny.

Junioři vstoupili do prvního jarního domácího utkání ve velkém tempu a ještě v první minutě se ujali vedení. Na Kroutilův centr z pravé strany si naběhl Ondřej Pachlopník, který povedeným halfvolejem prostřelil gólmana soupeře. O pár minut později v dobrých pozicích zakončovali právě hráči, kteří se postarali o první branku, tedy Pachlopník s Kroutilem, tentokrát ovšem brankář Paleček stačil proti jejich střelám zakročit. Skóre se tak podruhé změnilo ve třinácté minutě. Tentokrát odcentroval míč do vápna Nomilner a byl to aktivní Miroslav Kroutil, který dostal míč do sítě a zdvojnásobil brněnské vedení.

Pár minut po druhé brance přišla pro Třinec další velká komplikace. Samostatný únik Moučky zastavil faulem Potůček a rozhodčímu nezbylo, než hostujícího fotbalistu poslat předčasně do sprch. Domácí ani proti deseti nepolevili. Martina Zikla sice nejprve hostující gólman v samostatném úniku vychytal, jen o pár desítek vteřin později už se však domácí útočník prosadil po vynikající přihrávce Pachlopníka a zvýšil již na 3:0.

Právě Pachlopník patřil k nejaktivnějším brněnským hráčům první půle, což prokázal pár minut po třetí brance. To našel dalším pasem ve vápně Moučku, jeho ránu ale stačila srazit na roh třinecká obrana. Na druhém konci hřiště se v ojedinělé šanci Slezanů ocitl Nieslanik, proti kterému se ovšem skvělým zákrokem vytáhl domácí gólman Floder. První poločas plný šancí nakonec zakončila Zbrojovka ještě čtvrtou brankou. Centr před třineckou svatyni tentokrát poslal Moučka a opět to byl Martin Zikl, kdo zamířil přesně a přidal svůj druhý zásah v utkání, zároveň stanovil poločasové skóre na 4:0.

Druhá půle začala v poměrně uklidněném tempu. Po deseti minutách hry dostal do další šance výborně hrající Zikl, jeho hattrick však dobrým zákrokem odmítl gólman Paleček. V pohodě hrající domácí neměli proti oslabenému soupeři problém kontrolovat hru a vytvořili si i další šance. Blízko páté brance byl Kříž, jenže jeho povedený pokus z dálky skončil na tyči. O pár okamžiků později se neprosadil ani Moučka, který v dobré pozici trefil jen střed brány.

Zbrojovka během druhého poločasu prostřídala a na hřiště se podívali Rogožan, Pyš, Slunský, Blažík a Doubravský. Závěr zápasu už se ale spíše dohrával, Brno bylo většinu času na míči a zkoušelo něco vymyslet proti stažené obraně soupeře. Když však ve svých šancích neuspěli Moučka ani Kříž, bylo jasné, že se skóre již nezmění. Brno si tak na líšeňské umělé trávě s přehledem poradilo s Třincem, který porazilo 4:0.

VIDEO: Sestřih utkání juniorky s Třincem (4:0)
06.03.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání juniorky s Třincem (4:0)

B r n o - Junioři Zbrojovky porazili v předposledním domácím utkání sezóny Třinec 4:0 a zajistili...