Juniorka podlehla Slovácku, střelecká převaha na body nestačila

Juniorka podlehla Slovácku, střelecká převaha na body nestačila

B r n o - Juniorka Zbrojovky hostila na Srbské vedoucí Slovácko. Zejména ve druhé půli byli Brňané střelecky výrazně aktivnější, trefil se ale jen Martin Zikl a produktivní hosté si odvezli výhru 3:1.

Oba týmy, posílené o několik hráčů z "áčka", si v úvodu vyměnily pozdravy v podobě rohových kopů. První větší šanci měl po deseti minutách domácí Zikl, jehož hlavičce mnoho nescházelo, aby se vešla mezi tyče.

První branka přišla až ve 23. minutě, kdy sudí Zelinka nařídil ve prospěch Slovácka pokutový kop. Ten proměnil Patrik Hellebrand a hosté šli do vedení.

Zbrojovka mohla posléze odpovědět, když po Kroutilově přihrávce střílel nebezpečně Moučka. Míč jen těsně minul bránu. Obraně hostů zavařil také Barišův přímý kop, který skončil na tyči, či Ziklova hlavička v závěru půle. Tu zase zastavilo břevno.

Také ve druhé půli byli domácí při chuti, za což byli po hodině hry odměněni vyrovnávací brankou. Po rohovém kopu se míč napodruhé dostal do šestnáctky, kde propadl k Martinu Ziklovi a ten potvrdil, že v posledních zápasech má střeleckou formu.

Nemravu pak ještě lehce vyděsil přímý kop, gólový úder ovšem přišel na druhé straně. Postaral se o něj nejzkušenější muž v týmu Slovácka, Jakub Petr. Jeho povedený pokus z velké dálky byl až neskutečně přesný. Výhru Slovácka pak stvrdil dalším dalekonosným projektilem Miklík. Zbrojovce tentokrát výrazná střelecká převaha k bodům nestačila.

Trenér Dostálek: "Nedařilo se nám bohužel proměnit šance v závěru poločasu. Ve druhé půli jsme dokázali zmírnit herní převahu soupeře, který byl kombinačně silný, ale kromě gólu jsme další možnosti opět neproměnili. A v závěru jsme byli potrestáni, soupeř nás nachytal dalekonosnou střelou. Mrzí nás, že doma ztrácíme body, i když se nám je daří získávat venku. To je takový zdvižený prst pro další zápasy, které už chceme zvládnout a bodovat i doma."