Juniorka veze ze Slovácka bod, v duelu plném šancí ale sahala po výhře

Juniorka veze ze Slovácka bod, v duelu plném šancí ale sahala po výhře

K u n o v i c e - Junioři Zbrojovky ve třetím letošním utkání poprvé nebodovali na plno, na hřišti Slovácka k tomu ale nebyli daleko. V bitvě bohaté na šance vedli ještě pět minut před koncem 2:1, soupeř ale dokázal vyrovnat a poslední Hykšovu střelu pak zastavilo břevno.

Oba soupeři nasadili do utkání hráče širšího kádru áčka a přítomní diváci se po většinu hrací doby rozhodně nenudili. Už po čtvrthodině byl blízko úvodní brance Krejčí, který ve vápně jen těsně nedosáhl na míč. Vzápětí v dobré pozici minul branku Jambor, poté pálil nepříjemně Kroutil. Série šancí vyvrcholila první brankou - po Kroutilově střele usměrnil míč do brány Ladislav Krejčí a Brno zaslouženě vedlo.

Druhý gól mohl v závěru půle přidat Sedlák, Nemrava jej ale vychytal a záhy přišlo srovnání. Halouska nejprve vychytal Zajíce, na ránu Kohúta už ale byl krátký a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu, byť měli Brňané více šancí.

Pár minut po změně stran si ale vzali vedení zpět, když se trefil útočník Martin Zikl. Krátce poté pomohla Halouskovi po Hellebrandově ráně tyč, domácí pak zahodili dva nadějné kontry a na druhé straně pálil jen těsně nad Tomáš Chyla.

Atraktivní zápas vrcholil v samém závěru. Pět minut před koncem nejprve prostřelil Halousku zkušený Divíšek, vzápětí na druhé straně těsně přestřelil Krejčí a v samém závěru trefil Hykš z přímého kopu spojnici tyče a břevna. Brno tak letos poprvé ztratilo dva body, přesto zůstává i po třetím kole v čele moravskoslezské skupiny.

"Sehráli jsme atraktivní utkání, plné šancí a gólů. Po závěru jsme byli trochu smutnějším týmem, měli jsme dost šancí na to, abychom tu vyhráli, doslova v posledních vteřinách ještě nastřelil Hykš z trestňáku tyč. Musím říci, že první tři zápasy měly opravdu úroveň, celkem si to sedlo, také přístup mladých hráčů z áčka byl vynikající. Ani nám nevadilo velké horko, to jsou vedlejší faktory, které neřešíme," řekl k utkání trenér Dostálek.