Juniorka vstoupila do sezóny výhrou v Olomouci

Juniorka vstoupila do sezóny výhrou v Olomouci

O l o m o u c - Junioři Zbrojovky vstoupili do posledního ročníku Juniorské ligy výhrou na hřišti Sigmy Olomouc. V duelu tradičních rivalů rozhodl první poločas, v němž skóroval dvakrát Martin Zikl a jednou Tonda Růsek.

Duel byl tak trochu reprízou napínavých bitev z minulé sezóny dorostenecké ligy - za domácí nastoupilo sedm hráčů ročníku 1999, zatímco za hosty osm.

Do prvních šancí se v utkání dostala Sigma, Baďura dokonce dopravil míč do sítě, ještě předtím byl ale máván ofsajd. Zbrojovka se začala zastřelovat po čtvrthodině hry a krátce poté přišel i první gólový moment. Marek Mach vysunul povedenou přihrávkou Martina Zikla a ten otevřel skóre utkání.

Ve 26. minutě se pak dostali ke slovu další hráči širšího kádru "áčka". Antonín Růsek se po příhře od Jambora krásně opřel do míče a ranou z dvaceti metrů překonal Mandouse. A snová čtvrthodina byla dokonána v momentě, kdy domácí obrana odvrátila míč jen k Martinu Ziklovi, který pohotově zvýšil na tříbrankový rozdíl.

Ještě v závěru půle vytasil skvělý zákrok Halouska, který poprvé kapituloval až v 70. minutě, kdy jej překonal Matoušek. Další šance oba soupeři nevyužili a Brňané tak z Hané vezou domů všechny body za výhru 3:1.

Richard Dostálek: "V utkání jsme byli o fous lepší, ale o sto procent úspěšnější v zakončení. Zatímco my dali tři branky, vzadu nás podržel Halouska, který dvě gólové šance zneškodnil. Co se týče ofenzivních hráčů z kádru áčka, dokázali se prosadit a měli i další šance. Těší nás, že se nám povedlo vybojovat na úvod soutěže cennou výhru. Naším hlavním cílem je hrát dobře a vyhrávat i nadále."