V posledním přípravném utkání porazila Zbrojovka Vyškov

V posledním přípravném utkání porazila Zbrojovka Vyškov

B r n o - Závěrečný herní test před startem ligy skončil vítězně. Zbrojovka díky brankám Růska a Lutonského přetlačila třetiligový Vyškov 2:0, oba góly padly po změně stran.

Trenér Pivarník nasadil v první půli do hry všech pět letních posil. Zbrojovka se dostávala do tempa poměrně ztuha, k přímému ohrožení brány se v první půli dostal jen Štepanovský, jehož nůžky si vysloužily potlesk solidně zaplněných tribun. Míč se ale mezi tyče nevměstnal.

Vyškov sehrál první půli sympaticky, Melichárka zaměstnal poměrně povedenou ranou Urbančok. Slovo si pak vzal dvakrát Tomáš Pilík, který několika zajímavými centry hledal spoluhráče v šestnáctce, jinak se ale Brňané do šancí nedostávali.

To se výrazně změnilo ve druhém dějství. Trenér Pivarník poslal do hry pět nových hráčů, postupně pak na trávník přišli další čtyři a na závěr se prostřídali i gólmani. Zbrojovka ožila a na bránu Vyškova mířilo stále více střeleckých pokusů.

Poprvé udeřilo po hodině hry. Antonín Růsek se na hranici šestnáctky otočil s míčem a umístěnou ranou poprvé překonal Kunického. Vzápětí se Růsek převtělil do role asistenta a na jeho pas si naběhl Bartolomeu, Kunický jeho pokus vyrazil na roh.

V krátkém sledu pak pálili Lutonský a Magera, tomu bohužel rána ideálně nesedla. Těsně vedle pak hlavičkoval po rohu Gáč. V 72. minutě už se ovšem Brňané druhé trefy dočkali. Po Jamborově centru se míč odrazil mimo dosah útočníků, ovšem našel si jej Milan Lutonský a ten už Kunického propálil.

Poté si vzal slovo další střídající hráč - Martin Zikl. V rozmezí dvou minut se dostal do dvou stoprocentních možností, ani jednou ale nezamířil mezi tyče. Při jednom ze závarů pak Vyškovu pomohlo i břevno, duel tak skončil vítězstvím Zbrojovky v poměru 2:0.

Trenér Pivarník po utkání s Vyškovem
15.07.2018 | Martin Lísal

Trenér Pivarník po utkání s Vyškovem

B r n o - Voslední přípravný zápas už je minulostí, fotbalistům Zbrojovky schází sedm dní do startu...
Poslední herní test - Zbrojovka hostí na Srbské Vyškov
14.07.2018 | Martin Lísal

Poslední herní test - Zbrojovka hostí na Srbské Vyškov

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky dnes absolvují poslední herní prověrku před startem FORTUNA:NÁRODNÍ...

Fotogalerie

Všechny fotografie