Zbrojovka loupila v Opavě a po dvoubrankovém vítězství si upevnila první příčku!

Zbrojovka loupila v Opavě a po dvoubrankovém vítězství si upevnila první příčku!

O p a v a - Zbrojováci zakončili podzim dohrávkou odloženého utkání v Opavě. Díky zlepšenému výkonu ve druhé půli vstřelili dvě branky a stali se tak prvním týmem, který ve Slezsku letos loupil všechny tři body. Brňané tak přezimují s desetibodovým náskokem.

Trenér Dostálek do hry poslal uzdraveného Adriána Čermáka. Poprvé od začátku nastoupil také Ota Kohoutek – střelec vítězné branky z posledního zápasu proti Chrudimí. Na pozici stopera nastoupil s Janem Hlavicou Matěj Hrabina, kterého čekal první zápas na zdejším stadionu v roli soupeře.

Brno vstupovalo do utkání jako lídr tabulky, Opava měla ovšem v zádech čtyři výhry v řadě a také domácí neporazitelnost. A v první půle byla také mírně lepší. Proti Pikulově ráně musel zakročit Berkovec, další pokusy skončily mimo tyče. Za Zbrojovku odpovídal ranou mimo tyče Kohoutek.

Domácí gólman musel tasit zákrok až proti Hladíkovu pokusu pět minut před pauzou. Jinak hosté spíše bránili a Opavě leckdy chybělo jen málo k nebezpečnému zakončení. Poločas se tak obešel bez gólů.

Druhou půli načali Zbrojováci svižnou kombinací, na jejímž konci vtipně přihrával Fousek za sebe. Ke smůle hostujícího týmu nenašel nikoho ve červeném dresu. Tutovku měl na noze Řezníček, Digaňu ale ve vynikající pozici zblízka nepokořil. Zbrojovka nicméně zatápěla dál. Přichystal se odhodlal k bleskurychlému výpadu, obešel Janoščina a až ve vápně ho s námahou zastavila dvojice Celba - Kadlec.

Poprvé se síť rozvlnila po hodině hry po Hrabinově hlavičce, jenže radost hostujícího týmu zkazil odpískaný faul. Jednalo se ovšem jen o dočasný problém. Hrdinou okamžiku se stal ADAM FOUSEK. Ten po sólu z úhlu tvrdou ranou prostřelil Digaňu, když mu předtím parádně naservíroval míč bojovník Řezníček!

Zbrojovce zatrnulo chvíli po vstřeleném gólu. Celba ve vápně vystoupal ze všech nejvýše a jeho hlavičce mnoho nechybělo! Na druhé straně zase Řezníček v sólovém úniku obstřeloval Digaňu. Lavička Zbrojovky už zvedala ruce, jenže balon nakonec těsně minul levou tyč!

Brno zmáčklo Opavu ještě víc. A byla z toho druhá branka. Střídající Štepanovský uvolnil JAKUBA ŘEZNÍČKA, a ten už podruhé tváří v tvář gólmanovi uspěl. Míč poslal chladnokrevně do sítě a dal zapomenout na neúspěšné zakončení před malou chvílí. Brňané už si závěr zápasu pohlídali a z Opavy vezou tři body. Na prvním místě tak přezimují s desetibodovým polštářem.

Fousek po Opavě: Zlepšený výkon po pauze jsme korunovali dvěma góly
A-tým
06.12.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Fousek po Opavě: Zlepšený výkon po pauze jsme...

B r n o – Adam Fousek orámoval kalendářní rok 2021 dvěma góly na opavském stadionu – a pokaždé se...
Trenér Dostálek po utkání v Opavě
A-tým
04.12.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání v Opavě

B r n o – Ani týdenní odklad, ani domácí neporazitelnost Opavy, ani nepříliš vydařený první...
PREVIEW: Potvrzeno, v Opavě hrajeme 4. prosince
A-tým
02.12.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: Potvrzeno, v Opavě hrajeme 4. prosince

B r n o - Závěrečné utkání podzimu, pokus druhý. Zbrojováci se v sobotu 4. prosince vypraví do...

Fotogalerie

Všechny fotografie