Zbrojovka přetlačila Chrudim, v závěru rozhodl Ota Kohoutek!

Zbrojovka přetlačila Chrudim, v závěru rozhodl Ota Kohoutek!

B R N O - V posledním domácím utkání podzimní části přivítali fotbalisté Zbrojovky na svém hřišti Chrudim. Po solidní první půli vedli 2:0, ve druhém dějství ale hosté srovnali a ze hřiště se navíc poroučel vyloučený Endl. V závěru však o výhře 3:2 rozhodl ve svém prvním soutěžním utkání střídající Ota Kohoutek.

Zbrojovka do utkání proti se Chrudimi nastupovala bez nemocného Adama Fouska, do základu se tak dostal Martin Sedlák. Od první minuty naskočil také Pavel Zavadil.

Na svého soupeře Brňané vletěli od úvodního hvizdu, za šest minut hry si vypracovali hned čtyři rohové kopy. A právě z toho čtvrtého se dostali do vedení, když si na Ševčíkův centr naskočil stoper Jan Štěrba a míč trkl hlavou přesně k levé tyči. Celou akci ještě jistil Řezníček, ten však míč doklepl už za brankovou čarou – 1:0.

Hosté po inkasované brance hru srovnali, z několika zajímavých průniků si ale ani jednu šanci nevypracovali. Až po čtvrthodině hledal Kesner za obranou Bredu, ten ale v dobré pozici špatně zpracoval míč a vůbec nezakončil. Velkou kaňkou na první půli bylo po dvaceti minutách hry zranění Jana Štěrby, který zkolaboval a zůstal dlouhé minuty na trávníku; nakonec musel být odnesen na nosítkách a rovnou odvezen do nemocnice.

I kvůli tomu se v první půli nastavovalo šest minut. Ve zbytku půle sledovali diváci na Srbské opět vyrovnanou podívanou bez větších šancí, možnost Jakuba Řezníčka, který by šel sám na branku, zhatil ofsajd. Brno nakonec v úplném závěru půle přidalo druhou branku, po sérii odrazů se za vápnem opřel do míče stoper Lukáš Endl a krásně napálil míč na zadní tyč – 1:1. Mladý brněnský bek dal navíc první soutěžní gól za Zbrojovku.

Do druhé půle vstupovali domácí s náskokem a brzy jej mohli navýšit. Hladík vysunul Ševčíka, ale jeho rána levačkou šla nad branku. Na opačné straně po rohu zakončoval Vojtěch Řezníček, drzé sólo zakončil nepřesnou střelou. Za dvě minuty měl ještě větší šanci jeho spoluhráč Surmaj, který šel sám na branku, nakonec ale v tísni obránce úplně minul zařízení a nesnížil.

To se povedlo až po hodině hry, kdy po zaváhání Berkovce právě David Surmaj snížil na 2:1. Odpovědět mohli domácí po akci Jakuba Řezníčka, který šel sám na branku, nakonec tísněn obránci pálil křížem vedle. V 73. minutě fauloval Endl a rozhodčí jej po druhé žluté kartě vyloučil. Přesilovku využili hosté už po minutě, když se míč v závaru odrazil k Adamu Tkadlecovi a ten ranou o tyč srovnal na 2:2.

Hosté cítili šanci na možný obrat, jenže sedm minut před koncem se právě Tkadlec se stal z hrdiny psancem a po druhé žluté kartě pro hostující obránce se síly na hřišti srovnaly. Dvě minuty nato mohl vedení Brnu vrátit po akci střídajících hráčů, kdy centroval Moravec, nabíhající Štepanovský. Hlavou z malého vápna ovšem mířil nad.

V úplném závěru nakonec došlo na vyvrcholení duelu. Nejprve Fišl na jedné straně ostře rozehrál přímý kop a ten musel Hlavica vyhlavičkovat na brankové čáře. Domácí rozjeli poslední protiakci, v níž nejprve Texl pálil z hranice vápna do tyče, jenže balón se odrazil před osmnáctiletého Otu Kohoutka a ten střelou k tyči zaznamenal životní gól. První za Zbrojovku – a především vítězný.

Brno tak vede ligu opět o sedm bodů, hosté jsou poslední se ziskem 10 bodů.

VIDEO: Stál jsem na dobrém místě v dobrý čas, usmíval se Kohoutek
A-tým
22.11.2021 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Stál jsem na dobrém místě v dobrý čas, usmíval...

B r n o – Přijít na hřiště jako střídající hráč a rozhodnout zápas? O něčem takovém asi sní hodně...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Chrudimí
A-tým
21.11.2021 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Chrudimí

B r n o – Z jasného zápasu se stalo drama a Zbrojovka byla krůček od třetí domácí ztráty v sezóně –...
PREVIEW: Osmým domácím soupeřem bude Chrudim!
A-tým
19.11.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: Osmým domácím soupeřem bude Chrudim!

B r n o - Zbrojovka má před sebou poslední domácí utkání podzimu, kterým završí první polovinu...

Fotogalerie

Všechny fotografie