Z Julisky s prázdnou. O výhře Dukly rozhodl gól v úvodu

Z Julisky s prázdnou. O výhře Dukly rozhodl gól v úvodu

P r a h a - Ubojovaný zápas čtrnáctého kola s minimem šancí rozhodl ve prospěch Dukly jediný okamžik z úvodu utkání. Na gól Buchvaldka nedokázalo Brno odpovědět ani po změně stran, série ligových zápasů bez porážky se tak zastavila na čísle deset. Brno navzdory prohře zůstává v čele tabulky.

Úvod zápasu na Julisce přinesl otevřenou podívanou, kdy se hned v úvodních deseti minutách Zbrojovka několikrát dostala do zajímavých pozic. Za zmínku stojí především povedené uvolnění Řezníčka a následná nebezpečná přihrávka před bránu na dobře pokrytého Hladíka. Zbrojovce se nicméně počáteční aktivitu zužitkovat nepodařilo, naopak Dukla udeřila z první šance. Nutno uznat, že "angličák" Lukáše Buchvaldka byl výstavní trefou.

Vstřelený gól přidal Dukle vítr do plachet. Domácí převzali aktivitu, byli rychlejší v soubojích, dobře dostupovali a nepouštěli Zbrojovku příliš do kombinace. Navzdory úvodu nahoru-dolů však šance nepřicházely. Do nadějné střelecké pozice se znovu dostal Adam Fousek až v úplném závěru půle, jeho pokus byl ale nepřesný.

Po změně stran se role otočily. Zbrojovka byla více na míči, šancí ovšem ani ve druhé půli nepřibylo. Až po hodině hry a dvojím střídání Flinty se krásnou individuální akcí prezentoval Honza Moravec, po jehož bodle prolétl míč těsně kolem pravé tyče Radovy brány. Chvíli na to byl na druhé straně v pohotovosti Berkovec, kterého znovu ostřeloval Buchvaldek. Na hřiště už byl tou dobou i Pavel Zavadil, spolu s ním přišel na hřiště o pětadvacet let mladší dorostenec Oldřich Pragr. Pro Oldu to byl vůbec první ligový start v kariéře.

Dukle skvěle vycházela pragmatická hra, domácí pozorně bránili, kouskovali hru a ani v závěru zápasu si Zbrojovka dnes nějakou větší šanci vypracovat nedokázala. Výsledkem je tak po výsledku 1:0 letošní druhá ligová prohra.

Trenér Dostálek po utkání na Dukle
A-tým
06.11.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání na Dukle

P r a h a – Los FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavedl Zbrojovku ve 14. kole na Julisku. Na zdejším trávníku...
PREVIEW: Ve čtrnáctém kole míříme na Duklu!
A-tým
04.11.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: Ve čtrnáctém kole míříme na Duklu!

B r n o - Podzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se pozvolna chýlí k závěru, před Zbrojovkou je...

Fotogalerie

Všechny fotografie