Zbrojovka veze z Třince výhru, tři body trefil z penalty Řezníček

Zbrojovka veze z Třince výhru, tři body trefil z penalty Řezníček

T Ř I N E C - V rámci 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítala Zbrojovka na hřiště posledního Třince. O osudu duelu a vítězství Brna rozhodla jediná branka, o níž se ve 35. minutě postaral z penalty navrátilec do sestavy Jakub Řezníček. Hosté měli duel pod kontrolou, ve druhé půli navíc dvakrát trefili břevno. Na čele tabulky mají nyní náskok sedmi bodů.

Trenér Dostálek nasadil do utkání na hřišti posledního Třince i Jakuba Řezníčka, který se vrátil po odpykání jednozápasového trestu, v bráně pak zaskočil za zraněného Berkovce Jiří Floder. Právě Řezníček se hned v úvodní minutě po centru Hladíka dostal do zakončení, z otočky ale trefil jen nohy bránícího Foltyna. Na opačné straně prověřil pozornost Flodera Petráň, s jeho ránou neměl hostující gólman žádné starosti.

Brňané měli i nadále více ze hry. Přichystal využil prodloužení míče hlavou od Řezníčka, levačkou ale pálil do boční sítě, a posléze další pokus Řezníčka zachytil domácí brankář Adamuška. Ten se musel mít na pozoru i po čtvrthodině hry, kdy Štěrba umně tečoval patičkou střílený míč z přímého kopu.

Velkou šanci poté vytvořil Ševčík průnikovou přihrávkou na Hladíka, ten ale místo střely ještě přihrával. Ve 35. minutě rozjeli Brňané rychlou akci středem, Fousek krásnou kolmicí vyslal za obranu Přichystala, který byl faulován Adamuškou a byla nařízena jasná penalta. Té se ujal Jakub Řezníček a ranou k tyči zaznamenal svůj osmý gól v sezóně – 0:1.

V závěru půle se do hry přeci jen dostali i domácí a dvakrát zahrozili. Juřena dostal míč za obranu, ale situaci skvěle vyhodnotil Floder, vystartoval z branky a ve skluzu odehrál balón před domácím forvardem.V závěru půle pak za obranou zapomenutý Kania sice nezakončil, ale vybídl ke střele Petráně, jehož ránu z první skvěle vyrazil Floder nad břevno.

Zkraje druhé půle se v útoku drželi více domácí, většina akcí však končila nepřesnou přihrávkou či centrem. První zajímavý moment druhé půle nabídla rána Přichystala, technický pokus směřující na zadní tyč musel Adamuška vyrazit. Po hodině hry byla Zbrojovka ještě blíže zdvojnásobení vedení, po Moravcově pasu ale pálil Fousek z hranice vápna pouze do břevna.

Branková konstrukce branky Třince se rozezněla i z další čtyři minuty, kdy se na břevno snesl přetažený centr Moravce z levé strany. Zbrojovka i nadále kontrolovala jednobrankové vedení a byla usazena na polovině soupeře. Čtvrthodinu před koncem mohla opět přijít pojistka, Ševčík v brejku posunul na Řezníčka, ale ten ani nadvakrát tváří v tvář Adamuškovi neuspěl.

Aktivita Zbrojovky ale pokračovala a v závěru se i nadále držela v útočné kombinaci. Už v 90. minutě po šanci Přichystala vybojovali hosté rohový kop, následný centr propadl na Endla, ale ten z dobré pozice přestřelil. Nastavovaly se nakonec tři minuty a Slezané mohli v úplném závěru z čista jasna srovnat, pokus Habusty ale skvěle vyrazil u své pravé tyče pozorný Jiří Floder.

Ten si připsal první čisté konto v sezóně a Zbrojovka tak veze ze Slezska cenné tři body. Po včerejším zaváhání Sparty „B“ navíc vede tabulku znovu o sedm bodů.

Trenér Dostálek po utkání v Třinci
A-tým
23.10.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání v Třinci

T ř i n e c – Další mise splněna. Zbrojovka dovezla z dopoledního mače v Třinci do Brna kompletní...
Tři body se počítají, usmívá se gólman Floder
A-tým
23.10.2021 | Martin Lísal

Tři body se počítají, usmívá se gólman Floder

B r n o – Ve třech po sobě jdoucích zápasech v Třinci se Zbrojovka pokaždé jednou střelecky...
PREVIEW: Ve dvanáctém kole míříme do Třince!
A-tým
21.10.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: Ve dvanáctém kole míříme do Třince!

B r n o - Dvanáctým soupeřem Zbrojovky bude v letošní sezóně Třinec. Na hřišti slezského týmu se...

Fotogalerie

Všechny fotografie