Zbrojovka podlehla Pardubicím

Zbrojovka podlehla Pardubicím

B R N O - Sedmadvacáté kolo FORTUNA:LIGY přivedlo na Srbskou tým Pardubic. Zbrojovka bohužel ani tentokrát nenavázala na venkovní výhru, z platonické převahy vytěžila jediný gól, zatímco hosté skórovali dvakrát a zopakovali tak podzimní výsledek. Brňané po třech zápasech vyšli bodově naprázdno.

Souboj nováčků zahájila lépe Zbrojovka. Hned ve čtvrté minutě Fila vysunul Texla, který přenechal míč Štepanovskému. Ten ve velké šanci nevypálil ideálně a Letáček si s jeho střelou poradil. Na druhé straně zahrozil v deváté minutě Ewerton, který po přihrávce do vápna obešel Berkovce, ale střelu do odkryté branky zablokoval Pernica. O deset minut později se opět dostala do akce dvojice Štepanovský - Texl. Druhý jmenovaný si po narážečce před brankářem Letáčkem ještě hledal Filu, k němuž míč bohužel pro domácí nedoputoval.

Krátce před koncem poločasu přišel první gól utkání. Po nakrátko rozehraném rohu propadl centr Cadúa až na zadní tyč, kde stál Martin Toml. Ten už si věděl rady a poslal míč nechytatelně za Berkovce. Tento moment také udal ráz poločasovému výsledku.

Zbrojovka vešla do druhé půle se třemi změnami v sestavě a hned po dvou minutách mohlo být srovnáno. Přichystalův centr padl přesně na hlavu Fily, ale jeho ránu zastavil Letáček. Fila se dostal do akce i o pár okamžiků později, kdy se k němu odrazil sražený centr, brněnský mladík zakončit nedokázal. Pardubice poprvé vážněji zahrozily až v 62. minutě, kdy se před Berkovce prokličkoval Huf, ale jeho střelu zastavila tyč domácí branky.

Obratem měl na noze vyrovnání Tonda Růsek, který dostal míč za obranu, ale dobře vyběhnutý Letáček jej dokázal čistě obrat o míč. O čtyři minuty později konečně udeřilo - Fousek poslal míč do vápna, kde si jej našel Jakub Přichystal, jenž hlavičkou poslal míč mimo dosah Letáčka - 1:1. Vyrovnání ovšem vydrželo domácím jen dvě minuty. Hnáni touhou přidat další zásah nezachytili po standardce brejk hostů, Tischlerova kolmice se neomylně dostala k Ewertonovi a ten po kličce Berkovcovi poslal míč do sítě.

Zbrojovka se tlačila do zakončení, ale její snaha končila na obraně Pardubic. Naopak otevřené defenzívy Brna dokázali využívat hosté. Nejprve se hnali hned čtyři útočníci na jediného brněnského beka, v nastaveném čase pak Huf orazítkoval spojnici. Brno nedokázalo vyrovnat a Pardubice si z jihomoravské metropole vezou tři body za výhru 2:1.

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Pardubicemi
A-tým
18.04.2021 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Pardubicemi

B r n o – Zbrojováci toužili v měsíci dubnu rázně vykročit za záchranou, po dvou nadějných...
VIDEO: Luděk Pernica po utkání s Pardubicemi
A-tým
18.04.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Luděk Pernica po utkání s Pardubicemi

B r n o – Zbrojováci toužili v souboji nováčků prolomit prokletí domácího stadionu, kde nezvítězili...
V neděli hostíme Pardubice!
A-tým
16.04.2021 | Martin Lísal

V neděli hostíme Pardubice!

B r n o - Hektický dubnový program pokračuje. FORTUNA:LIGA má před sebou anglický týden a...

Fotogalerie

Všechny fotografie