Zbrojovka veze z Českých Budějovic důležité tři body

Zbrojovka veze z Českých Budějovic důležité tři body

Č E S K É B U D Ě J O V I C E - Poprvé od konce ledna slaví fotbalisté Zbrojovky ligové vítězství. Na hřišti Dynama České Budějovice sice v první půli přežili mírný tlak soupeře a také několik šancí, druhá půle už však byla pevně v jejich režii. Zkraje půle otevřel skóre Jiří Texl a v závěru pojistil cennou výhru z penalty Antonín Růsek.

Trenér Dostálek pro bitvu na jihu Čech udělal v sestavě několik změn, od začátku dostali prostor Bariš, Fousek a Štepanovský.

V úvodu byli aktivnější domácí, kteří si také po sedmi minutách hry vytvořili první šanci. Přetažený centr z rohového kopu vrátil jeden z fotbalistů Dynama na malé vápno, kde zakončoval Novák, ale jeho ránu vykopl z čáry pozorný Pernica. V další akci Českých Budějovicích zahrozil také Mršič, s jeho ránou z hranice vápna ale neměl brankář Berkovec starosti.

S přibývajícími minutami se připomínali také hosté, z dálky pálil Hladík k tyči, ovšem domácí brankář byl připraven. V další akci Hladík nabíjel Čermákovi, ani jeho rána ale nenadělala Drobnému starosti a brankář Dynama opět pohodlně zasáhl. Vznikající Hladíkovu možnost po povedené Štepanovského přihrávce odvrátila domácí obrana. V závěrečné desetiminutovce první půle zahrozili ještě dvakrát Jihočeši. Nejprve po rohu propadl míč k Alvirovi, který pálil křížem z voleje, ale těsně vedle pravé tyče, a Novák hlavičkoval zblízka pro změnu vedle levé části brankové konstrukce.

Po bezbrankové první půli sáhli Brněnští k jedné změně, Fouska nahradil mladík Fila. Zbrojovka vstoupila do druhého poločasu jako vyměněná a hned od úvodních minut působila daleko živějším dojmem. Několik náznaků možných šancí ještě zůstalo nevyužito, ale posléze se už se hosté dočkali. Centr Pachlopníka z rohového kopu udrželi Brňané ve vápně, míče se výtečně ujal Štepanovský a přesnou přihrávkou našel Jiřího Texla, který se z první trefil přesně k bližší tyči – 0:2. Sedm rohů za patnáct minut hry ve druhé půle tedy rezultovalo v první gól.

Dvě minuty nato mohli fotbalisté Zbrojovky svůj náskok navýšit, když Štepanovský našel pro změnu ve velké šanci Filu, ale toho skvěle vychytal Drobný, který tak udržel šance Dynama na bodový zisk. Poté se na útočné polovině připomněli také jeho spoluhráči, ale Králik po rohu hlavičkoval vysoko nad a čtvrthodinu před koncem si s povedenou ránou Mršiće poradil připravený Berkovec.

Hostující brankář v závěru ve spolupráci s obranou dobře kontroval tlak soupeře a eliminoval všechny možné rodící se nebezpečí. Sedm minut před koncem navíc ve vápně Českých Budějovic faulován Fila a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil střídající Antonín Růsek a ranou do protipohybu Drobnému pojistil tři body – 0:2.

Zbrojovka navázala na výkon proti Slavii, neprohrála potřetí v řadě a poprvé od konce ledna, kdy zvítězila v Opavě, slaví zisk tří bodů.

Růsek o penaltě: Trenér Maléř mi říkal, že se raději nedíval
A-tým
14.04.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Růsek o penaltě: Trenér Maléř mi říkal, že se raději...

B r n o – Hvizd rozhodčího, penalta. Pět minut před koncem utkání v Českých Budějovicích dostala...
Peter Štepanovský: O přestávce jsme si řekli, že takhle pokračovat nemůžeme
A-tým
13.04.2021 | Martin Lísal

Peter Štepanovský: O přestávce jsme si řekli, že...

B r n o - Záložník Peter Štepanovský se po dvouzápasové pauze vrátil na hřišti Českých Budějovic do...
VIDEO: Trenér Dostálek hodnotí vítězné utkání v Českých Budějovicích
A-tým
11.04.2021 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek hodnotí vítězné utkání v...

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Konečně výhra! Zbrojováci dokázali po remíze s vedoucí Slavií...

Fotogalerie

Všechny fotografie