Zbrojovka v Karviné obrat nedokonala, po remíze si odváží jen bod

Zbrojovka v Karviné obrat nedokonala, po remíze si odváží jen bod

K A R V I N Á - V duelu 22. kola F:L zavítali fotbalisté Zbrojovky na hřiště Karviné, kterou chtěli na šestý pokus v lize konečně porazit. Do vedení však šli domácí a po změně stran se v řadě možností gólově prosadil jen Luděk Pernica. Brňané tak z Karviné vezou jen bod.

Pro duel s Karvinou doznala sestava Zbrojovky oproti minulému vystoupení doma s Plzní opět několika změn. V brance se představil Jiří Floder, na krajích zálohy nastoupili Moravec se Štepanovským a alespoň na lavičku se vrátil Dreksa a Reiter.

Utkání začalo lépe pro domácí barvy. Po deseti minutách a dlouhém vhazování přišla série odrazů ve vápně, načež se míč dostal k Rafaelu Tavaresovi a ten z otočky z voleje nasměroval míč přesně k tyči – 1:0. Hosté mohli záhy odpovědět a do dobré pozice se po rohovém kopu dostal Růsek, ovšem brankář Bolek jeho pokus v závaru před brankou vyrazil a poradil si i s dorážkou Pernici.

Následně se připomněl opět jediný střelec duelu Tavares, po jeho průniku na pravé straně ale přišel nepřesný centr. Na druhé straně zkoušel vyrovnat také Hladík, po rychlé otočce ale z těžkého úhlu netrefil prostor tří tyčí. Největší šance Brna na vyrovnání přišla v koncovce půle, kdy si míč na hranici vápna připravil Štepanovský na levačku, parádní ránu směřující pod břevno ale pohotový brankář Bolek skvělým zákrokem vyrazil.

Do druhé půle tak Zbrojovka vstupovala s jednobrankovou ztrátu, na níž trenér Dostálek zareagoval dvojím střídáním – do hry se místo Hladíka a Hlavici dostali Fila s navrátilcem Dreksou. Zbrojovka v úvodní čtvrthodině druhé půle byla na míči aktivnější, náznak šance přišel ale pouze po akci Štepanovského, jehož tvrdá rána z pravé strany byla sražena na roh.

Po zmíněném rohu vyrazili domácí do přečíslení, Hercovu přihrávku však skvěle přečetl navrativší se Sedlák. Slovenský záložník ve službách MFK poté už zahrozil přímou střelou, když míč z první kroutil na přední tyč, ale Floder jeho pokus kryl. Z protiakce vyrazili vpřed Brňané a po ostrém centru Fily byli na malém vápně blízko vyrovnání Růsek s Přichystal, s vypětím sil ale míč za čáru nedostali.

Z rohu už ale vyrovnání přišlo. Po rozehrávce nakrátko vyslal Pachlopník krásný kroucený centr na malé vápno, kde míč prodloužil do sítě hlavou nikým nehlídaný Luděk Pernica a ukončil tak dlouhé brněnské čekání na gól - 1:1. Hosté ucítili šanci a byli stále aktivní, hra se však srovnala. I přesto mohli Brňané brát tři body, když minutu před koncem řádné hrací doby Fila prostrčil míč na Růska, ten ale z hranice vápna nasměroval svou ránu levačkou o centimetry vedle levé tyče.

Když pak v nastavení obrana domácích zablokovala Přichystalův centr po povedené kličce, dospěl duel k remíze a oba týmy si rozdělily po bodu.

Bohužel se nám podařilo jen vyrovnat, mrzelo Pernicu
A-tým
08.03.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Bohužel se nám podařilo jen vyrovnat, mrzelo Pernicu

K a r v i n á – Gólová hlavička po standardce a venkovní remíza 1:1. Stoper Luděk Pernica zopakoval...
Trenér Dostálek po utkání v Karviné
A-tým
07.03.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání v Karviné

B r n o – Fotbalisté Zbrojovky dnes na hřišti Karviné prolomili střelecké mlčení, Pernicův gól...
V neděli se představíme v Karviné!
A-tým
05.03.2021 | Martin Lísal

V neděli se představíme v Karviné!

B r n o - FORTUNA:LIGA se přehoupla do března, na Zbrojovku v tomto měsíci čekají tři ligové...

Fotogalerie

Všechny fotografie