Zbrojovka zvládla řež v Opavě a veze do Brna tři body!

Zbrojovka zvládla řež v Opavě a veze do Brna tři body!

O P A V A - Fotbalisté Zbrojovky slaví první ligovou výhru v novém kalendářním roce! Na hřišti poslední Opavy v důležitém souboji nejprve v úvodu přežili několik šancí, aby následně po dvaceti minutách hry udeřil po individuální akci Adam Fousek. Ve zbytku duelu se hrálo vyrovnaně a oba celky měly šanci pohnout skóre. Nesmírně cennou výhru pojistil v závěru střídající Hladík.

Do duelu na hřišti Opavy nasadil trenér Dostálek pozměněnou sestavu, do hry se poprvé po zranění dostal Růsek a debut v brněnském dresu si odbyl brankář Martin Berkovec. V novém rozestavení navíc Brňané hráli se třemi stopery.

V úvodu duelu zahrozili dvakrát domácí, jmenovitě útočník Čvančara. Ten nejprve v páté minutě pádil sám na Berkovce, ovšem brankář Zbrojovky jeho ránu vyrazil skvěle hrudí, a o dvě minuty později lapil jeho nevýraznou střelu z levé strany do svých rukavic. Po čtvrthodině hry zahrozil ve spolupráci dvou ex-žižkovských spoluhráčů po centru Nešického Březina, hlavičku domácího obránce ale z brány vyhlavičkoval Šumbera.

Brňané naopak udeřili ze své první šance a i střely branku v zápase. Sedlák dlouhým míčem našel rozběhnutého Adam Fouska, který si to namířil do vápna a poté prudkou ranou i s přispěním teče bránícího hráče zamířil neomylně na zadní tyč – 0:1. Domácí chtěli po půlhodině kontrovat, ale Březinův pokus byl nevýrazný, a další nebezpečný centr zastavil se štěstím dobře postavený Šural.

V závěru půle Zbrojovka, která spoléhala spíše na rychlé brejky, vyrazila vpřed do přečíslení, míč do vápna dostal Bariš, který však místo střely ještě zkusil zasekávačku, a jeho úmysl přečetl vracející se Helešic. Další zajímavé situace už první dějství nepřineslo, a tak si Dostálkovi svěřenci odnesli do kabin jednobrankový náskok.

Do druhé půle vyslal hlavní kouč Brna obránce Jana Moravce, který nahradil Šumberu. Po třech minutách hry se domácí dočkali vyrovnání, když se hlavou po přímém kopu trefil Žídek, kapitán SFC byl však v ofsajdu, což postřehl jak pomezní sudí, tak kolega u videa, s nímž celou situaci konzultoval. Na druhé straně se do střelecké listiny mohl zapsat opět Fousek, který si ve vápně našel centr Štepanovského, z penalty ale pálil mimo tři tyče.

Po hodině hry byli hosté z Brna ještě blíže zdvojnásobení svého náskoku, když zleva šel sám na brankáře Fendricha právě střídající Moravec, ten zvládl gólmana domácích lehce lobnout na zadní tyč, k jeho smůle však pokus směřoval vedle, a dobíhající Štepanovský míč do sítě nestihl usměrnit.

Dvacet minut před koncem se aktivní Štepanovský protáhl do vápna, kde byl faulován, a rozhodčí Berka nařídil penaltu! K té se už pomalu stavěl Ondřej Vaněk, který pár minut před tím přišel na hřišti společně s Hladíkem. Hlavní sudí si šel nakonec na pokyn videorozhodčího prověřit celou situaci na VAR, a pokutový kop po prozkoumání všech záběrů odvolal.

V 79. minutě byla Opava opět blízko srovnání, když se k rozehrávce přímého kopu postavil Nešický, jeho kroucenou ránu směřující do šibenice ale Berkovec fantasticky vytáhl konečky prstů. Tři minuty před koncem pálil nebezpečně Hladík, pokus byl však zablokován a po rohovém kopu a skvělém zákroku Fendricha zakončoval na zadní tyči volný Fila těsně vedle.

Hosty to ale nakonec mrzet nemuselo, neboť na začátku nastavení zabojoval právě Fila o míč, toho se zmocnil Jan Hladík a svůj únik zakončil přesnou technickou střelou na bližší tyč. Zbrojovka tak slaví druhou venkovní výhru v sezóně a v tabulce FORTUNA:LIGY jí patří se třinácti body prozatímní 15. místo.

Sedyho musím pochválit, usmívá se autor vítězné branky Fousek
A-tým
01.02.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Sedyho musím pochválit, usmívá se autor vítězné branky...

B r n o – Adam Fousek se vrátil do sestavy po jednozápasovém trestu za čtyři žluté karty. Na hřišti...
Trenér Dostálek po výhře v Opavě
A-tým
31.01.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Trenér Dostálek po výhře v Opavě

O p a v a – Duel na hřišti Opavy sliboval s ohledem na postavení obou týmů v tabulce lítou bitvu,...
V neděli se představíme v Opavě!
A-tým
29.01.2021 | Martin Lísal

V neděli se představíme v Opavě!

B r n o - První polovinu FORTUNA:LIGY zakončí Zbrojovka těžkou záchranářskou bitvou na hřišti...

Fotogalerie

Všechny fotografie