Zbrojovka v Ďolíčku podlehla Pardubicím

Zbrojovka v Ďolíčku podlehla Pardubicím

B R N O - Jedenácté kolo FORTUNA:LIGY postavilo Zbrojovce do cesty Pardubice. Brňané nastřelili v první půli břevno, krátce po změně stran pak domácí dvakrát udeřili a na prohře už nic nezměnil ani Pachlopníkův gól v nastavení.

Zbrojovácká sestava se od posledního utkání s Českými Budějovicemi razantně změnila. Na kraji obrany nahradil Kotulu Jakub Šural, ve středu zálohy se předvedl místo Čermáka Vaněk a na křídle zálohy se představil uzdravený Adam Fousek. Místo útočné dvojice se kouč Machálek rozhodl k nasazení jednoho hrotového útočníka a uvolněnou pozici obsadil Šimon Šumbera, jenž v utkání působil jako ofenzivní záložník.

První šanci v utkání si připsali domácí, Solilovu střelu ale brankář Brna viděl a bez větších potíží míč skryl v rukavicích. Zbrojovce se podařilo zahrozit v osmé minutě, kdy se při přečíslení dostal k míči Ondřej Pachlopník a svou ranou trefil břevno. Rána pro hosty přišla ve 23. minutě, kdy musel pro zranění odstoupit Moravec a jeho pozici zaujal Bariš, který se tak poprvé v sezóně dočkal větší minutáže.

Hned po střídání se po rohovém kopu Vaňka dostal k šanci Šural, ale jeho hlavička mířila jen do středu branky. Pardubičtí začali výrazně hrozit ve 32. minutě, kdy ke střele natáhl Ewerton, jehož dělovku zlikvidoval Floder. O chvíli později se do šance dostal Čelůstka, ale jeho rána těsně minul tři tyče brněnské branky. V úvodních pětačtyřiceti minutách se tak nikdo z hráčů prosadit nedokázal a o dělbě bodů musela rozhodnutou druhá půle.

Do druhého poločasu udělal kouč Machálek hned dvě změny, Vaňka vystřídal Růsek a Sedláka Jambor. Právě střídající Růsek mohl být tím, kdo otevře skóre, ale po skvělé průnikové přihrávce Šimona Šumbery nedokázal obejít gólmana Boháče a šance Brna skončila poměrně rychle. Záhy přišel trest v podobě gólu domácích. Centr Hufa z levé strany proletěl vápnem až k Emilu Tischlerovi, jenž neměl problém poslat míč do odkryté branky.

O dvě minuty později to se Zbrojovkou vypadalo ještě hůře. Rychlá akce domácího celku dokonale zaskočila obranu Zbrojovky, která si nepohlídala Davida Hufa a ten si tváří v tvář Floderovi věděl rady. Flinta však zbraně nesložila a o pár minut později se po rohovém kopu dostal k další hlavičce Šural, ale tentokrát vůbec nedokázal trefit branku. Zbrojovka se postupem času dostávala více do hry a Boháč musel být na pozoru. Větší šanci však řešit nemusel, vyjma Čermákova pokusu. Snížení se Zbrojováci dočkali až v nastaveném čase. Hladík vnikl do vápna, jeho pokus se odrazil od tyče a následného zmatku nejlépe využil Ondřej Pachlopník, jenž uklidil míč do sítě a vykřesal naději pro tým z jihu Moravy. O minutu později se mohli Brňané dočkat i srovnání, ale tečovaná rána Dreksy si cestu do brány nenašla.

Pardubice dokázaly obrat brněnskou Zbrojovku o body a Brno tak stále zůstává v sestupovém pásmu.

Ondřej Pachlopník: Gól mě netěší, když nemáme alespoň bod
A-tým
14.12.2020 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Ondřej Pachlopník: Gól mě netěší, když nemáme alespoň...

B r n o – Už v první půli byl blízko, premiérové ligové trefy se ale Ondra Pachlopník dočkal až v...
Trenér Machálek po utkání s Pardubicemi
A-tým
12.12.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po utkání s Pardubicemi

B r n o – První půle v souboji nováčků branku nenabídla, zato úvod druhé byl nabitý událostmi. A...
PREVIEW: Dalším soupeřem Zbrojovky budou v sobotu Pardubice
A-tým
11.12.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem Zbrojovky budou v sobotu...

B r n o - Zbrojovka se podruhé v krátkém sledu vydá do Prahy, na hřišti v Ďolíčku se utká v souboji...

Fotogalerie

Všechny fotografie