Zpackaný úvod připravil Zbrojovku o body

Zpackaný úvod připravil Zbrojovku o body

B R N O - Dvě rychlé trefy hostujícího Brandnera znamenaly pro Zbrojovku překážku, přes kterou se již svěřenci trenéra Machálka nedokázali dostat. I když krátce po pauze snížil Růsek a Brno si následně vypracovalo řadu šancí k vyrovnání, poslední slovo mělo Dynamo, když v nastavení stvrdil výhru hostí kapitán Čavoš.

Zbrojovka vstoupila do utkání aktivně a hned po třech odehraných minutách minul bránu z dobré pozice po Pachlopníkově centru Růsek. Úvodní desetiminutovka pro Brno ale skončila tím nejhorším možným způsobem, když Patrik Brandner zkušeně zakončil samostatný únik po zmatcích v brněnské defenzivě a poslal Dynamo do vedení.

Zaskočená Flinta se po gólu nestihla ani oklepat a vedení Jihočechů bylo dvougólové. Na odraz od tyče po hlavičce Van Burena zareagoval nejpohotověji znovu Patrik Brandner a míč již snadno zasunul do odkryté brány. O korekci skóre se pokusil po centru Štepanovského hlavou Přichystal, jehož prodloužení však skončilo pouze v rukou Drobného. S průběhem logicky nespokojený trenér Machálek sáhl ke dvěma změnám ještě před pauzou a závěr půle byl v podání Brněnských přeci jen aktivnější. Největší šanci na snížení měl ve 41. minutě opět Kuba Přichystal, rána z otočky ale mířila pouze do rukavic Drobného a nepovedená první půle tak skončila výsledkem 0:2.

Co se Zbrojovce nepovedlo v závěru dějství prvního, podařilo se krátce po změně stran. Brno zamklo hosty na jejich obranné polovině a kontaktní gól na sebe nenechal dlouho čekat. Pavel Dreksa v 53. minutě přesným centrem našel hlavu Antonína Růska a na jeho oblouček na vzdálenější tyč již Drobný dosáhnout nemohl. Po hodině hry mohlo být dokonce vyrovnáno, hrdinovi minulého utkání Šuralovi ale tentokrát rána nesedla ideálně a míč proskákal jen těsně vedle tyče. Přesněji zakončoval v 67. minutě krásnou akci Pachlopník a nyní už musel Drobný pohotově zasahovat na své bližší tyči.

Utkání se přehouplo do závěrečné dvacetiminutovky a Brno nadále pokračovalo v tlaku. Hostující gólman musel znovu do akce po ráně Růska, následná Vintrova dělovka z úhlu o minutu později pak mezi tyče nemířila. Vůbec nejlepší zákrok si Drobný nechal na 86. minutu, kdy dokázal vykopnout do brány směřující křižný pokus Pachlopníka. Další míč už domácí do sítě nedostali, navzdory dvanácti rohovým kopům a faktu, že do hry šel v závěru místo beka Kotuly další útočník Hladík. Brněnskou sázku na absolutní riziko navíc v nastaveném čase potrestal kapitán Dynama Patrik Čavoš. Zbrojovka tak doma podlehla především kvůli nepovedenému úvodu Českým Budějovicím 1:3.

VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Českými Budějovicemi
A-tým
06.12.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Českými...

B r n o - Historie se opakuje, Zbrojovka ani na druhý pokus nedokázala potvrdit solidní venkovní...
VIDEO: Naše produktivita je žalostná, neskrýval zklamání Růsek
A-tým
06.12.2020 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Naše produktivita je žalostná, neskrýval...

B r n o - Po třech zápasech, ve kterých Zbrojovka dokázala bodovat, přišel tentokrát zápas bez...
Dreksa: Takhle pokračovat nemůžeme
A-tým
06.12.2020 | Daniel Kinc. FOTO: Martin Tajč

Dreksa: Takhle pokračovat nemůžeme

B r n o - Dva zápasy, dvě gólové asistence. Na stopera solidní bilance, ovšem Pavel Dreksa po...

Fotogalerie

Všechny fotografie